Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

Cazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel solicită o comisie specială de anchetă a Parlamentului European pentru analizarea cazului Cambridge Analytica, se arată într-un comunicat.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"În calitate de membru al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, am solicitat în această săptămână grupului social democraţilor europeni (S&D), din care fac parte, susţinere pentru înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru a analiza în detaliu acuzaţiile aduse companiei Cambridge Analytica şi implicarea companiei Facebook", a precizat Pavel.

El a mai menţionat că următorul pas "în realizarea acestei comisii este discutarea solicitării mele în cadrul biroului de conducere al S&D, urmând apoi ca acesta să propună conducerii Parlamentului European înfiinţarea comisie speciale" şi că "decizia ar putea fi luată cel mai probabil în luna aprilie".

"Consider că o analiză atentă în forul democratic al Uniunii Europene este absolut necesară în contextul viitoarelor alegeri europene din 2019 şi nu numai. Acuzaţiile aduse vorbesc despre datele a peste 50 de milioane de conturi de Facebook culese fără permisiunea utilizatorilor şi folosite în scopuri politice, încălcând astfel grav regulile de protecţie a datelor cu caracter personal", a subliniat eurodeputatul.

El şi-a exprimat convingerea că iniţiativa sa va avea succes, "având în vedere gravitatea deosebită a subiectului, dar şi a faptului că delegaţia PSD din Parlamentul European susţine această cerere", adăugând că peste 60 de europarlamentari S&D din alte state membre l-au informat în mai puţin de 24 de ore de la anunţ că vor susţine demersul său.

Scandalul datelor personale a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Marea Britanie a colectat date personale de la circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...