12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

Cazul Cambridge Analytica analizat de o comisie la solicitarea eurodeputatului Emilian Pavel

“În calitate de membru al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, am solicitat în această săptămână grupului social democraţilor europeni (S&D), din care fac parte, susţinere pentru înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă pentru a analiza în detaliu acuzaţiile aduse companiei Cambridge Analytica şi implicarea companiei Facebook”, a precizat Pavel.

El a mai menţionat că următorul pas “în realizarea acestei comisii este discutarea solicitării mele în cadrul biroului de conducere al S&D, urmând apoi ca acesta să propună conducerii Parlamentului European înfiinţarea comisie speciale” şi că “decizia ar putea fi luată cel mai probabil în luna aprilie”.

“Consider că o analiză atentă în forul democratic al Uniunii Europene este absolut necesară în contextul viitoarelor alegeri europene din 2019 şi nu numai. Acuzaţiile aduse vorbesc despre datele a peste 50 de milioane de conturi de Facebook culese fără permisiunea utilizatorilor şi folosite în scopuri politice, încălcând astfel grav regulile de protecţie a datelor cu caracter personal”, a subliniat eurodeputatul.

El şi-a exprimat convingerea că iniţiativa sa va avea succes, “având în vedere gravitatea deosebită a subiectului, dar şi a faptului că delegaţia PSD din Parlamentul European susţine această cerere”, adăugând că peste 60 de europarlamentari S&D din alte state membre l-au informat în mai puţin de 24 de ore de la anunţ că vor susţine demersul său.

Scandalul datelor personale a izbucnit în urmă cu două săptămâni, după ce s-a aflat că firma Cambridge Analytica din Marea Britanie a colectat date personale de la circa 50 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă