6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCCR a amânat pronunțarea deciziei privind alegerile locale

CCR a amânat pronunțarea deciziei privind alegerile locale

Magistrații CCR au amânat, miercuri, cu o săptămână, anunțarea deciziei privind instituția care stabilește data alegerilor locale.

Data alegerilor locale ar putea fi stabilită fie de Guvern, fie de Parlament, iar CCR trebuie să decidă cărei instituții îi va reveni acest rol.

Interesul Executivului condus de liderul PNL, Ludovic Orban, este ca alegerile să aibă loc cât mai repede, întrucât PNL se “erodează” la guvernare. Pe de altă parte, PSD, care este partidul cel mai bine reprezentat în Parlament, are interesul ca alegerile să se desfășoare cât mai târziu, astfel încât rezultatul alegerilor să fie cât mai nefavorabil pentru PNL și cât mai favorabil pentru PSD.

În mod cert, alegerile locale nu vor avea loc înainte de luna septembrie 2020. Un moment posibil ar fi lunile septembrie – octombrie, după care ar putea fi urmate de alegerile parlamentare, în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă