Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR a respins cererea de soluționare a conflictului juridic dintre Guvern și Parlament

CCR a respins cererea de soluționare a conflictului juridic dintre Guvern și Parlament

Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, cererea formulată de primul ministru Ludovic Orban și a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Petronel Tudor 0 comentarii

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură nr.2MC/17 august 2020 - „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Doi membri ai Curții Constituționale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.”, a anunțat Curtea Constituțională printr-un comunicat de presă.

Decizia este definitivă și general obligatorie, a mai precizat Curtea Constituțională, și se comunică primului-ministru și președinților celor două Camere ale Parlamentului. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Comentarii

loading...