18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

CCR amână decizia privind învestirea neconstituțională a Guvernului Cîțu

CCR a amânat să se pronunțe asupra sesizării, formulate de partidul AUR, cu privire la neconstituționalitatea învestirii Guvernului Cîțu.

„În ședința din data de 19 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a amânat, pentru ședința din 26 ianuarie 2021, judecarea sesizărilor de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, sesizări formulate de Grupurile
parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor din Camera Deputaților și, respectiv, din Senat”, anunță, marți, un comunicat al CCR.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, declara imediat după instalarea Guvernului Cîțu, în plenul Parlamentului, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Cîţu.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru. Guvernului: Cădere uşoară”, a declarat, ironic, senatorul Claudiu Târziu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă