Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR anunță dacă Meleșcanu avea sau nu dreptul să fie ales președinte al Senatului

CCR anunță dacă Meleșcanu avea sau nu dreptul să fie ales președinte al Senatului

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea anunța, miercuri, decizia asupra sesizării referitoare la situația lui Teodor Meleşcanu.

Mihai Diac 0 comentarii

Sesizarea primită de CCR reclamă faptul că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului ar fi fost neconstituțională.

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost semnată de 33 de senatori și a fost analizată inițial de CCR în şedinţa din 16 octombrie 2019.

Pe 10 septembrie 2019, Teodor Meleşcanu, de la ALDE, a fost ales de plenul Senatului în funcția de președinte al acestei instituții. Imediat după aceea, la data de 11 septembrie 2019, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu a fost ales președinte al Senatului.

Comentarii

loading...