15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

CCR discută reclamația privind alegerea lui Orban ca președinte al Camerei Deputaților

Curtea Constituțională a României (CCR) discută, joi, 14 ianuarie 2021, reclamația privind alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei Deputaților.

Reclamația se referă la Hotărârea Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui Camerei și a fost depusă de partidul AUR, condus de George Simion.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, anunța George Simion.

După cum se știe, funcția de președinte al Camerei Deputaților i-a fost atribuită președintelui PNL, Ludovic Orban, în urma negocierilor din cadrul Coaliției de guvernare. Dar la votul din plenul Camerei au apărut probleme, care au culminat prin închiderea lucrărilor, chiar înainte de vot, de președintele de ședință, care era deputat AUR. Imediat după aceea, toți deputații AUR au ieșit din sală. 

Votul a fost reluat sub conducerea altui președinte de ședință și s-a finalizat prin alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei Deputaților.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă