Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR discută sesizarea PNL şi USR asupra statutul judecătorilor şi procurorilor

CCR discută sesizarea PNL şi USR asupra statutul judecătorilor şi procurorilor

Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizarea PNL şi USR asupra modificărilor aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Iulian Budușan 0 comentarii

Potrivit ordinii de zi a plenului publicată pe pagina de internet a CCR, judecătorii constituţionali iau în discuţie obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, obiecţie formulată de 92 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale PNL şi USR şi unui deputat neafiliat.

PNL a atacat la CCR decizia deputaţilor care au hotărât pe 9 iulie respingerea cererii de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

"Chiar dacă vorbim despre adoptarea în primă cameră a acestei reglementări, urmează să vă spun că motivele invocate de preşedinte în cererea de reexaminare vizau aspecte care în mare parte nu au fost supuse controlului de constituţionalitate. Din punctul nostru de vedere, erau bine motivate şi ar fi trebuit adoptate. Dat fiind faptul că au fost respinse şi avem dreptul de a supune controlului de constituţionalitate această reglementare, vă anunţăm că o vom face", afirma liberalul Gabriel Andronache, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a respins, pe 9 iulie, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis cu referire la modificările aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, fiind înregistrate 173 de voturi "pentru", 61 "împotrivă" şi o abţinere.

Totodată, judecătorii CCR vor lua miercuri în discuţie şi sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii. Sesizarea s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Curţii, dar a fost amânată pentru ziua următoare.

Comentarii

loading...