15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

CCR discută sesizarea privind învestirea Guvernului Cîțu, depusă de partidul lui George Simion

Curtea Constituţională a României (CCR) discută, marţi, 19 ianuarie 2021, sesizarea depusă de partidul AUR asupra Hotărârii Parlamentului României 31 / 2020 privind învestirea guvernului condus de Florin Cîţu.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, declara imediat după instalarea Guvernului Cîțu, în plenul Parlamentului, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Cîţu.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru. Guvernului: Cădere uşoară”, a argumentat senatorul Claudiu Târziu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă