Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR va analiza sesizarea lui Iohannis privind Ziua Tratatului de la Trianon

CCR va analiza sesizarea lui Iohannis privind Ziua Tratatului de la Trianon

Curtea Constituţională a României (CCR) va analiza în data de 8 iulie sesizarea preşedintelui Iohannis asupra Legii care ar declara data de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon.

Mihai Diac 0 comentarii

Acum câteva zile, președintele Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra acestei legi, al cărei text îi fusese transmis spre promulgare la data de 19 mai 2020.

Preşedintele susţine că noua lege contravine atât prevederilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat şi la stabilitatea raporturilor juridice, cât şi legate de calitatea legii.

"Scopul legii criticate nu este unul individualizat, precis determinat, întrucât nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat", menționează sesizarea transmisă de șeful statului către CCR.

Comentarii

loading...