Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

UPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

UPDATE: Curtea Constituţională a României a confirmat rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, după ce judecătorii CCR au constatat respectarea procedurilor.

Rl online 0 comentarii

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria "între un bărbat şi o femeie", organizat pe 6 şi 7 octombrie.

"Constatarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din datele de 6 şi 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituţiei României", se arată pe ordinea de zi a şedinţei de joi a plenului Curţii publicată pe site-ul instituţiei.

În şedinţa de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestaţii legate de procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.

Curtea Constituţională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestaţii privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă şi una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

Biroul Electoral Central a anunţat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfăşurat pe 6 şi 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Comentarii

loading...