Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce a discutat premierul Viorica Dăncilă cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Ce a discutat premierul Viorica Dăncilă cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Premierul și guvernatorul BNR s-au întâlnit în prima ședință a comisiei de trecere a României la moneda euro. Conducerea comisiei s-a reunit de urgenţă pentru a aproba Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, precum şi ordinea de zi şi problematica ce urmează să fie discutată.

Iulian Budușan 0 comentarii

Astăzi, 4 aprilie 2018, a avut loc reuniunea conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro la care au participat co-preşedinţii şi vice-preşedinţii acesteia.

În data de 28 martie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă nr.24/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro.

Având în vedere importanța acestui obiectiv naţional, conducerea comisiei s-a reunit de urgenţă pentru a aproba Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, precum şi ordinea de zi şi problematica ce urmează să fie discutată în prima şedinţă a Comisiei Naţionale.

În cadrul reuniunii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat acordul şi angajarea Academiei Române şi BNR în dificila sarcină ca împreună cu Guvernul să asigure conducerea Comisiei Naţionale şi realizarea Planului Naţional de adoptare a monedei euro.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că prin Ordonanța de Urgenţă nr.24/2018 s-a stabilit o periodicitate bilunară pentru lucrările Comisiei Naţionale şi în acest sens este necesar un efort conjugat al Guvernului, Academiei Române, BNR și al Comisiei Naționale de Prognoză, care asigură Secretariatul Comisiei Naţionale, pentru a avea dezbateri de substanță şi eficiență maximă.

Prima şedinţă urmează să aibă loc pe data de 12 aprilie 2018. Ordinea de zi pentru prima şedinţă a Comisiei Naţionale aprobată de conducere va avea ca subiect central de dezbatere: diagnoza criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei euro.

În cadrul reuniunii conducerii Comisiei Naţionale s-a aprobat şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare prin care se stabilesc atribuţiile grupurilor de lucru tematice şi documentele care trebuie să fie finalizate de Comisia Naţională:

a) Declarația politică de asumare a Calendarului de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere și de intrare în zona euro şi a Planului național de adoptare a monedei euro;

Citește și: Parlamentul a decis azi! Vârsta de pensionare va crește pentru acești salariați

 
b) Proiectul Planului național de adoptare a monedei euro;

c) Raportul de prezentare a situaţiei actuale din punctul de vedere al criteriilor de convergență şi de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro.

Comentarii

loading...