Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce procese au fost amânate pentru ianuarie 2019

Ce procese au fost amânate pentru ianuarie 2019

Ce procese au fost amânate pentru ianuarie 2019

ÎCCJ a decis luni să amâne pentru luna ianuarie 25 de dosare aflate pe rolul completelor de 5 judecători, printre care şi cele în care sunt judecaţi, între alţii, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Judecătorii din completul de 5 penal au declarat că vor acorda un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor completuri.
Săptămâna trecută, Instanţa supremă a anunţat că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea. Curtea Constituțională (CCR) a decis, recent, că ICCJ trebuie să refacă tragerea la sorți pentru completurile de judecată. Ulterior, Liviu Dragnea a reclamat faptul că tragerea la sorți a fost efectuată înainte ca motivarea CCR să apară în Monitorul Oficial.

Printe dosarele amânate se numără și dosarul DGASPC, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. A fost, de asemenea, amânat, dosarul ”Rovinari – Turceni” în care fostul premier Victor Ponta a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. În aceeași categorie se situează și dosarul retrocedărilor ilegale de păduri - fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar fostul ministru Tudor Chiuariu a fost achitat. A fost amânat și  dosarul în care fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Acceași soartă a avut-o și sosarul în care fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost achitat în primă instanţă pentru trafic de influenţă.

Prezent la ÎCCJ, Toni Greblă, în prezent secretar general al Guvernului,  a fost întrebat dacă situaţia completurilor de cinci judecători ar fi un argument pentru lansarea unui proiect de lege sau de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. ”Sigur că este o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curţi au funcţionat şi au fost compuse altfel decât a prevăzut legea şi, din acest punct de vedere, cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea nu aş putea să vă spun eu acum”, a afirmat Toni Greblă.

Comentarii

loading...