16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCererea lui Băsescu privind anularea cetăţeniei R.Moldova, respinsă

Cererea lui Băsescu privind anularea cetăţeniei R.Moldova, respinsă

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a afirmat că decizia de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu a fost una politică, relatează site-ul Deschide.md, citat de Mediafax.

“În termen de o lună o să primim decizia motivată, după care vom avea două luni la dispoziţie să o contestăm la Curtea Supremă de Justiţie. Rata de anulări a deciziilor de instanţă este destul de mare în Republica Moldova. Pentru noi nu reprezintă niciun fel de îngrijorare faptul că prima şi a doua instanţă a considerat altfel, pentru că mai este Curtea Supremă de Justiţie şi în ultima instanţă mai este şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că în situaţia dată sunt încălcări grave ale dreptului de a alege şi a fi ales, dar, considerăm noi, şi dreptul la un proces echitabil şi procedura prevăzută de lege este una foarte clară şi ea, în mod evident, a fost încălcată de preşedintele Igor Dodon la retragerea cetăţeniei. Acum, că instanţele nu văd sau nu vor să vadă nişte lucruri evidente este deja o altă realitate şi o altă problemă”, a declarat avocatul fostului preşedinte al României.

În luna ianuarie, Judecătoria Chişinău a respins cererea lui Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei. Ulterior, avocatul lui Traian Băsescu a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă