Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chișinău: Marea Adunare Centenară, încheiată cu adoptarea unei rezoluţii pentru unirea cu România

Chișinău: Marea Adunare Centenară, încheiată cu adoptarea unei rezoluţii pentru unirea cu România

Mii de persoane au participat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului la aşa-numita 'Marea Adunare Centenară', pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Manifestaţia s-a încheiat cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România.

În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este "unica soluţie de supravieţuire şi progres", relatează jurnal.md.

'Cerem celor două parlamente să primească delegaţii ale Marii Adunări Centenare, iar la şedinţa solemnă din 27 martie 2018, Parlamentul de la Bucureşti să adopte o decizie prin care să se implice reîntregirea naţională prin mijloace paşnice ale democraţiei parlamentare şi în limitele Constituţiei României, în conformitate cu normele dreptului internaţional şi ale Actului Final de la Helsinki', se arată textul proclamaţiei.

Participaţii la adunarea din centrul Chişinăului au purtat pancarte şi drapele şi au scandat 'unire'. La eveniment au participat şi mai multe persoane din România.

Prezent la Chişinău, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a cerut duminică parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze unirea celor două ţări.

Organizatorii manifestaţiei au spus că în centrul capitalei Republicii Moldova au fost 100.000 de oameni, în timp ce poliţia a estimat numărul participanţilor la 7.000, potrivit Unimedia.info.

În acelaşi timp, preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a catalogat manifestaţia drept un "banal protest minoritar", potrivit Agora.md.

El a scris pe pagina sa de Facebook că "trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova'. Dodon a lăudat forţele de ordine care, în opinia sa, "au demonstrat că pot asigura ordinea publică", iar guvernării pro-europene conduse de premierul Pavel Filip i-a transmis că e "direct responsabilă de dezbinarea pe care unioniştii o provoacă în societatea moldovenească", potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...