12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCine ar fi condus DNA dacă ieșea președinte Victor Ponta

Cine ar fi condus DNA dacă ieșea președinte Victor Ponta

Acesta a dezvălui cum a decurs votului din diaspora la alegerile din 2009, moment în care secțiile din Paris înregistrau record după record și contribuiau decisiv la victoria lui Traian Băsescu.

“În modalitatea asta de centralizare a voturilor pe diaspora ne veneau toate informațiile cu privire la modalitatea de desfășurare. Noi supravegheam și ne pronunțam cu privire la legalitate. După ora 19.00, în ultima zi a votului, când se zvonea metaforic “pepenele de Dăbuleni costă 52 de lei, whisky-ul, 48 de lei”, adică domnul Băsescu avea 48%, iar domnul Mircea Geoană avea 52%.

“După ora 19.00, s-a întâmplat minunea ca toată lumea să aibă dorința să voteze din diaspora. La Paris, la Barcelona și la Roma mai era până la ora 21.00 o jumătate de oră. 3.000 de votanți sau 5.000 de votanți au votat în jumătate de oră”, a spus Moldovan.

Judecătorul Mircea Moldovan a mărturisit că nu a făcut niciun denunț în perioada în care era audiat la DNA, deși procurorul Dănuț Volintiru aplica și el metodele procurorului Mircea Negulescu, zis Portocală, de la unitatea de elită DNA Prahova.

“Eu am cerut să mă întrebe dacă am făcut denunț și vă dați seama că nu puteam să fac așa ceva. Pentru că “metoda Portocală” a ființat și la mine. Domnul Volintiru și doamna Puzdrea exact așa au procedat.

Domnul Volintiru era în diagramă să-i ia locul doamnei Codruța Kovesi, pentru că dacă domnul Ponta câștiga alegerile și era președinte dânsul era șeful DNA”, a spus Mircea Moldovan.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă