19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăCine e Nicu Fălcoi, noul președinte al Comisiei de control al SIE

Cine e Nicu Fălcoi, noul președinte al Comisiei de control al SIE

Parlamentul a aprobat, miercuri, constituirea comisiei de control asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, aceasta urmând a fi condusă de deputatul USR PLUS Nicu Fălcoi.

Din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE fac parte: deputatul USR PLUS Nicu Fălcoi – preşedinte, senatorul PSD Felix Stroe – vicepreşedinte, deputatul PSD Mihai Weber, senatorul PNL Liviu Dumitru Voiculescu, deputatul PNL Antonel Tănase – secretar, deputatul AUR Nicolae Roman şi senatorul UDMR Turos Lorand.

Fălcoi e inginer diplomat, absolvent al Universității Politehnice din Timisoara, Facultatea de Mecanica, Sectia Autovehicule Rutiere. Între 2004 și 2005, a fost observator militar ONU, MONUC (Misiunea ONU în R.D.Congo).

Între 1989 și 2006, a fost ofiţer MAPN, pilot pe avioane supersonice. Între 2016 și 2020 a fost senator, activând în comisiile de apărare.

Potrivit declarației de avere, deține două apartamente și o casă de locuit, precum și trei terenuri intravilane, împreună cu soția. În afara venitului de parlamentar, încasează și o pensie MAPN de aproximativ 3.000 lei/ lunar.

Votul a fost secret cu buletine. Membrii comisiei au depus jurământul pentru păstrarea secretului asupra documentelor şi datelor şi că nu au făcut parte din structurile fostei securităţi şi nici din cadrele serviciilor de informaţii.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă