5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăCine stabilește data alegerilor. Guvernul, Parlamentul sau CCR

Cine stabilește data alegerilor. Guvernul, Parlamentul sau CCR

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, pentru 3 iunie, decizia în care va accepta sau va refuza intenția Parlamentului de a fixa data alegerilor, în condițiile în care, până acum, data alegerilor era fixată de Guvern.

Indiferent ce va decide miercuri CCR, principala necunoscută a anului 2020 este modul cum evoluează epidemia de coronavirus. În varianta pozitivă, alegerile locale s-ar ține în perioada septembrie – octombrie 2020, iar cele parlamentare se vor ține în perioada noiembrie – decembrie 2020.

Pe de altă parte, Gabriela Firea, candidată pentru un nou mandat de primar general, a recunoscut, duminică seară, că românii nu au chef de politică în acest moment.

„Chiar am citit câteva studii sociologice și apetitul pentru confruntări politice în acest moment al românilor, la fel ca al europenilor, este foarte mic, foarte redus. Este de înțeles, lumea este îngrijorată de propria sănătate, de sănătatea familiei, de ce va urma după această criză în sănătate, și anume o cădere a economiei, care deja se resimte. Grija locului de muncă, grija stabilității financiare a familiei. Cred că va fi o prezență destul de mică la alegeri, în cazul în care acestea se vor organiza, să spunem, undeva la începutul toamnei”, a estimat Gabriela Firea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă