6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCine sunt candidații pentru șefia PSD

Cine sunt candidații pentru șefia PSD

Social democrații își aleg la sfârșitul săptămânii o nouă conducere. La Congresul din 29 iunie pesediștii umează să-și aleagă preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general şi să voteze noi modificări la statutul partidului.

Pentru funcția de președinte al partidului au intrat în cursă: Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu, Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiță.

Pentru postul de președinte executiv: Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea și Sorin Bota

Pentru funcția de secretar general doritori sunt Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar. 

Reamintim că la ultima ședința informală a social-democraților desfășurată la Neptun, Viorica Dăncilă și-a exprimat susținerea pentru Daniel Suciu în funcția de președinte executiv și Marius Dunca pentru postul de secretar general. Robert Cazanciuc nu și-a mai depus candidatura pentru funcția de secretar general așa cum anunțase inițial. De asemenea, a existat o discuție în interiorul PSD ca statutul partidului să se modifice astfel încât funcția de secretar general al PSD să fie propusă de președintele partidului și validată în Comitetu Executiv și nu aleasă în congres așa cum este în prezent.

De remarcat că tabără rivală Vioricăi Dăncilă, strânsă în jurul lui Paul Stănescu- Marcel Ciolacu – Gabriela Firea, nu are niciun candidat la Congres, pentru nicio funcţie.

Candidaturile vor fi validate vineri de CEX-ul PSD. Sâmbătă-dimineaţă e programat Congresul. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la o înţelegere în partid: baronii PSD nu vor candida la Congres, pe motiv că e nevoie de un suflu nou în partid, dar vor avea mai multă influenţă în ministere. De asemenea, Dăncilă şi-a cimentat majoritatea în Parlament oferind ALDE funcţia de Avocat al Poporului, iar celor de la ProRomânia un post în conducerea ANRE, dovedind că disputele cu Victor Ponta sunt doar de faţadă.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă