9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăCioloş: Nu mai putem aştepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE

Cioloş: Nu mai putem aştepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE

În opinia acestuia, PSD este incapabil să revină la o conduită etică şi onestă în raport cu România.

“Devine tot mai clar că nu mai putem aştepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE. Nu mai e suficient să stăm doar de pază la asalturile Guvernului asupra justiţiei, a economiei. Este nevoie de un proiect care să pună forţele politice din Opoziţie la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituţionale şi nu are nicio dorinţă să guverneze transparent şi în interesul cetăţenilor. Am avut o nouă dovadă a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil să revină la o conduită etică şi onestă în raport cu România”, scrie Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) se va adresa tuturor forţelor politice care au posibilitatea şi dorinţa de a lucra la proiecte politice alternative.

“Situaţia în care ne aflăm arată clar că nu ne mai putem ascunde în spatele unor probleme politice care ne-au făcut să ne uităm doar în curtea noastră. (…) Înainte de a vorbi de coaliţii şi despre o unire generică a Opoziţiei, am putea încerca să aflăm care sunt priorităţile politice pe care le resimte fiecare dintre noi, pentru a depăşi orice disensiune şi pentru a construi o opoziţie unită la PSD şi la partenerul său, ALDE”, susţine Cioloş.

Dacian Cioloş subliniază că există o datorie faţă de societatea civilă din România, care a dat dovadă de un comportament impecabil în ultimii doi ani.

“Le suntem datori cetăţenilor României cu o soluţie pentru a redresa situaţia socio-economică, dar şi pentru a spune clar cum vrem să lucrăm împreună să redresăm instituţional Statul, Administraţia, Justiţia. Le datorăm românilor un comportament politic responsabil”, mai arată fostul premier.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă