Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş: "Suntem indispensabili pentru orice majoritate"

Cioloş: "Suntem indispensabili pentru orice majoritate"

Liderul grupului "Renew Europe" din Parlamentul European (PE), Dacian Cioloş, a declarat în cadrul unui interviu pentru France 24 că grupul său este al treilea ca pondere în PE, dar este indispensabil pentru orice majoritate.

Rl online 0 comentarii

Dacian Cioloş, ales pe 19 iunie lider al grupului Renew Europe, a fost invitat în această săptămână la emisiunea lui Caroline de Camaret de pe France 24.

Întrebat despre polemica privind înlocuirea lui Nathalie Loiseau în fruntea noului grup creat în jurul structurii ALDE, Cioloş a declarat: "Vom continua să lucrăm cu Nathalie Loiseau. Este cineva care va aduce valoare adăugată grupului".

În ceea ce priveşte programul politic al noului grup, fostul comisar european pentru agricultură a afirmat: "Vrem o Europă socială, dar susţinută de o economie care funcţionează. O economie a noilor tehnologii, o economie circulară care nu poluează, o economie a viitorului în care tinerii trebuie să se simtă reprezentaţi".

Despre posibilele numiri în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Cioloş a spus că "Margrethe Vestager este o candidată redutabilă". Când i s-a cerut să numească un posibil candidat din PPE, el l-a menţionat pe Michel Barnier, şi el un candidat "redutabil".

Fostul lider al grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, are şi el şanse, a spus Cioloş, referindu-se probabil la funcţia de preşedinte al Parlamentului European, despre care s-a vehiculat că ar putea să o împartă cu Manfred Weber, candidatul cap de listă al PPE.

Despre cazul Andrej Babis, premierul ceh acuzat de deturnare de fonduri europene, Cioloş a cerut un răspuns "foarte clar" şi "foarte ferm" dacă faptele se adeveresc.

În ceea ce priveşte preşedinţia română a Consiliului UE, Dacian Cioloş a salutat munca echipei tehnice, dar a denunţat "rezultatele şi ambiţiile destul de slabe" ale reprezentării politice române.

El a vorbit în cadrul interviului şi despre scandalurile de corupţie din PSD, formaţiunea la putere în România, notează France 24.

"Au făcut multe pagube la nivel instituţional, pagube care vor trebui reparate", a spus el.

În pofida acestui lucru, Dacian Cioloş subliniază că numeroşi români şi-au manifestat nemulţumirea în stradă şi la urne. "Alegerile europene au arătat că societatea românească este fundamental pro-europeană şi susţine statul de drept şi buna funcţionare a justiţiei", a mai afirmat Cioloş.

Întrebat despre căsătoria între persoane de acelaşi sex în România, liderul Renew Europe a spus că în ţara noastră este nevoie de o dezbatere. "Este modul în care putem să-i facem pe oameni să înţeleagă ce înseamnă această libertate fundamentală pe care o apăr fără nicio îndoială", a spus el.

Comentarii

loading...