12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCiprian Jichici: Iohannis a dat o lovitură scurtă și corectă opozanților din...

Ciprian Jichici: Iohannis a dat o lovitură scurtă și corectă opozanților din România

“Președintele Iohannis a dat o lovitură scurtă, corectă și pe neve opozanților și rezistenților din România. Nu-l suspectez pe președinte de nimic altceva decât de un calcul sec, ușor cinic dar în același timp corect, referitor la câștigarea unui nou mandat”, scrie, pe blog, Ciprian Jichici.

În opinia acestuia, “PSD e PSD și probabil nu se va schimba prea curând”, iar la rândul lui, Klaus Iohannis “are o agendă proprie, centrată în jurul a două axe principale – relația cu structurile de forță și obținerea celui de-al doilea mandat”.

Ciprian Jichici ironizează, în schimb, atitudinea oamenilor care ies în stradă pentru a demonstra contra Puterii: “Sunteți toată ziua cu justiția și dreptatea în gură. Criticați (pe drept) puterea dar vă faceți că nu vedeți abuzurile procurorilor. Sunteți călcați în picioare de structurile de forță dar vă gudurați pe lângă ele. Îl acuzați azi pe Iohannis dar unul n-a comentat cât de jenantă a fost Kovesi chemând-o pe Shaiddeh taman azi. Să-i dea un DVD ( pe bune????)”.

Poate scatoalca administrată azi de Iohannis vă va trezi la realitate. Poate nu. Poate veți continua în aceeași cheie. Poate sâmbătă, la marea revoluție, veți uita din nou să taxați, pe lângă porcăriile PSD-ului și scutirea de 1 miliard din redevențe făcută de Tudose sau anchetarea pentru fapte foarte grave a zeiței Koveși. Să nu vă mirați atunci că, în loc să reprezentați soluția, sunteți de fapt o mare parte a problemei (…). Deocamdată, dragi opozanți și rezistenți, Iohannis și Dragnea v-au făcut ca la carte. Unul gândind în perspectivă iar celălalt pentru că e șmecher. Nici unuia nu-i pasă prea mult de voi”, consideră Ciprian Jichici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă