Cîțu, la prezentarea PNRR: În 2024, va exista un spital nou construit

Cîțu, la prezentarea PNRR: În 2024, va exista un spital nou construit

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un program foarte important pentru România, din banii alocaţi urmând a fi finanţate cu sume mari transporturile, educația și sănătatea, a spus premierul Florin Cîțu, precizând că va exista și un spital nou în 2024.

Ioana Oancea 0 comentarii

Astfel, transporturile vor primi 6,7 miliarde de euro, educaţia - 3,6 miliarde de euro, iar sănătatea - 2,4 miliarde de euro.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este de astăzi pe site-ul MIPE, adresa mipe.gov.ro_pnrr. (...) poate fi analizat, citit de toţi românii în acest moment. Vestea bună: PNRR a fost depus la Comisia Europeană, luni şi astăzi îl prezentăm în detaliu. (...) Este un program foarte important pentru România. (...) Este vorba despre 29,2 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a construi aproximativ 450 de kilometri de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom construi şi vom renova zeci de spitale", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat că în 2024 va exista un spital nou construit, după ce pandemia a arătat că este nevoie de astfel de spitale noi.

"Şi asta este o premieră a ultimilor 30 de ani, (...) vom avea un spital construit în 2024. Aşa cum am promis, este foarte important pentru această guvernare să construiască spitale. Criza prin care am trecut anul trecut şi încă mai trecem, această pandemie, a arătat foarte clar şi a pus presiune pe toate sistemele de sănătate din Uniunea Europeană şi a arătat foarte clar limitele sistemelor de sănătate şi de aceea este foarte important pentru noi să dezvoltăm reţeaua de spitale, să o modernizăm ", a spus Cîţu.

Comentarii

loading...