Coaliția va respinge mâine rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA

Coaliția va respinge mâine rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, după ședința coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit al Parlamentului urmează să fie respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului şi Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Ioana Oancea 0 comentarii

Parlamentarii se vor reuni mâine după amiază în plen comun.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre", a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

„Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, că în iunie nu ai cum să faci, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului. Deci suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment. Atât pot să vă spun ce se va întâmpla mâine. (...) Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul", a declarat vicepremierul UDMR.

Pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020.

 

Comentarii

loading...