20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCodrin Ştefănescu: A apărut în partid lista neagră din PSD

Codrin Ştefănescu: A apărut în partid lista neagră din PSD

“Mi-au spus cativa colegi de incredere ca a aparut in partid Lista Neagra din PSD. Am facut rost de ea. M-am uitat peste numele de acolo. Sunteti toti !”, scrie Codrin Ştefănescu.

Ulterior, Ştefănescu a spus la Antena 3: “Nu ştiu dacă aţi înţeles că toţii că în PSD în momentul de faţă se întâmplă tot felul de lucruri ciudate. Eu m-am referit şi la suspendarea din funcţie a lui Şerban Nicolae. Totuşi Şerban Nicolae a primit la Congres un număr mare de voturi. Adică 300 şi ceva de voturi înseamnă 100.000 de electori de-ai noştri, care înseamnă primari, viceprimari, senatori, care s-au exprimat pentru Şerban Nicolae. Sunt colegi care tac de ceva timp şi nu mai au niciun fel de reacţie”.

Întrebat despre lista neagră a PSD, dacă ştie cine se mai află pe ea, Codrin Ştefănescu a precizat că termenul de „listă neagră” a fost folosit şi ca o ironie pentru luptele interne din partid care nu fac decât să îi întărească pe adversarii politici.

„Este şi o ironie pentru că adversarii noştri se întăresc pe zi ce trece, din moment ce noi în interiorul partidului parcă nu terminăm cu luptele interne. Şi laşitatea asta pe care unii dintre colegii şi prietenii mei au dat-o în ultimele zile, începând de la delimitarea de Liviu Dragnea, faptul că oameni care până mai ieri ieşeau pe scenă cu el şi cu mine, azi se fac că nu îl mai cunosc, până la sancţiune de ieri a lui Şerban Nicolae, o voce puternică în PSD”, a adăugat Ştefănescu.

Fostul secretar general al PSD a mai spus că lui Şerban Nicolae i s-au reproşat lucruri fără motiv, la fel cum i se reproşează şi lui Florin Iordache sau altor deputaţi sau senatori PSD.

„De data asta, fără un motiv anume, doar i s-a reproşat, aşa cum i se reproşează şi lui Iordache şi mai multor alţi colegi de grupuri de la Senat şi de la Cameră că aduc prejudicii de imagine, vorbind în spaţiul public lucruri pe care ei le gândesc şi pentru care ne-au votat oamenii în 2016. Noi trebuie să spunem lucrurile astea până la capăt, pentru că românii de asta ne-au votat că ne vom lupta până la capăt, să nu mai existe abuzuri, că ne vom ţine de aceste promisiuni şi că nu ne schimbăm discursul public. Ceea ce Pleşoianu, eu Şerban Nicolae, Olguţa Vasilescu, Nicolicea şi alţii un şi-au schimbat discursul”, a explicat Codrin Ştefănescu.

El a mai precizat că urmează lista neagră din Guvern şi a preşedinţilor filialelor PSD.

„Mă gândesc inclusiv la colegi din Guvern care urmează să fie schimbaţi. Acum urmează lista neagră din guvern, o să urmeze lista neagră din preşedinţii de judeţe şi uite aşa colegii mei unii pe alţii se vor executa printr-un vot unanim, fără ca cineva să ridice puţin glasul şi să spună «ce facem aici? Chiar uităm de toată camaraderia, prietenia, anii de luptă împreună? Chiar aşa votăm toţi unii împotriva altora fără să ne gândim o secundă că ne va veni şi nouă rândul?»”, a conchis fostul secretar general al partidului.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă