10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăCodrin Ştefănescu despre Iohannis: Este un foarte bun agent electoral al statului...

Codrin Ştefănescu despre Iohannis: Este un foarte bun agent electoral al statului paralel

Codrin Ștefănescu a lansat această caracterizare referindu-se la solicitarea şefului statului, adresată Parlamentului, de a revizui legile Justiţiei.

“Noi reprezentăm românii şi pe cei care ne-au ales ales cer să mergem şi să facem de toate până la capăt şi ne cer chiar, în ultima perioadă, să ne mişcăm mult mai rapid, mult mai dur. Asta o să şi facem. Dacă data viitoare la alegeri #rezist, Cioloş, Orban, Iohannis şi USR-ul vor lua împreună marea majoritate a voturilor românilor, ei vor putea schimba atunci ce vor ei, pentru că au votul dat de la români. Până atunci noi ne-am asumat acestea în faţa a milioane de votanţi şi asta facem. până la urmă, Iohannis insistă să arate tuturor a ceea ce numim noi statul paralel, este prins pur şi simplu în menghina acestuia, este un foarte bun agent electoral al lor şi nu iese din punctajul pe care i-l dă pentru a-l face public. Eu cred că după această declaraţie, făcându-şi datoria, va putea pleca liniştit în vacanţă, cu sufletul împăcat că şi-a făcut datoria”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Acesta a adăugat că toate cererile şefului statului, de reexaminare a legilor justiţiei, cea de demisie a premierului şi altele trebuie citite în cheia că Iohannis doreşte să fie doar el cel care ia deciziile, alături de Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

“Cererile domnului Iohannis sunt în ordine cam aşa: să demisioneze doamna Dăncilă, să demisioneze parlamentarii PSD, să plece toţi PSD-iştii pentru că sunt penali să plece şi ăia de la ALDE cu Tăriceanu în frunte. De fapt să evacuăm cu tot electoratul nostru şi cu sute de mii de membrii de partid şi cu simpatizanţi, dacă se poate, România, ca să rămână el cu Codruţa şi cu Lazăr. Cererea asta cu reexaminaţ legile face parte din acest soi de cerere, din categoria asta. Haideţi să fim simpatici grupului #rezist, în speranţa că #rezist, rămăşiţele statului paralel, mă vor sprijini să mai candidez o dată pentru un nou mandat. În această cheie trebuie citită această cerere a lui Iohannis. De altfel, nici astăzi nu s-a abţinut să spună, că în partidele politice la vârf, de fapt la adversari, sunt oameni politici condamnaţi care trebuie să plece şi trebuie să îi facă lui plăcere”, a completat secretarul general adjunct al PSD.

Declarațiile acestuia apar după ce Klaus Iohannis a anunţat, joi, că solicită “în mod expres” Parlamentului ca, atunci când va fi reluată sesiunea de toamnă, să revizuiască toate cele trei legi ale Justiţiei, astfel încât să fie redus la minim impactul asupra sistemului judiciar. Şeful statului a precizat că România este stat membru al UE cu drepturi depline şi că ar fi inacceptabil ca ţara noastră să aibă un sistem de justiţie care să ignore valorile europene.

Acesta a mai anunţat că a promulgat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi a sesizat Curtea Constituţională asupra modificării Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă