13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCodrin Ștefănescu: După 8-9 ore, vom ajunge la decizii care vor fi...

Codrin Ștefănescu: După 8-9 ore, vom ajunge la decizii care vor fi îmbrățișate de toți

Ștefănescu e de părere că scrisoarea care a aruncat în aer partidul ar fi, de fapt, opera statului paralel, cum îl numește Liviu Dragnea.

”Aceste scrisori vin din laboratorul de pe timpul lui Maior, Coldea și Kovesi. E nevoie de semnăturile a jumătate din cei care au votat Liviu Dragnea. Ședința de vineri va fi lămuritoare. Sunt colegi la care nu ma așteptam, la alții mă așteptam. Sunt lucruri dureroase, dar după 8-9 ore de discuții, vom ajunge la decizii care vor fi imbrățișate de toți.”, a spus Codrin Ștefănescu.

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD vineri, 21 septembrie, de la ora 12,30, informează Biroul de presă al partidului, scrie Agerpres.

Preşedintele PSD a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcţia de preşedinte al formaţiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”, anunţând un nou CEx cât de curând.

„Nu mai trebuie lungită foarte mult (decizia privind convocarea unei şedinţe a CExN – n.r.). Am vorbit cu foarte mulţi colegi, am vorbit şi azi, o să vorbesc şi mâine, şi o să decidem”, a declarat, luni, la Parlament, preşedintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă este o urgenţă convocarea unui şedinţe lărgite a partidului, citează Mediafax.

Întrebat dacă există scrisoarea despre care se vorbeşte, Dragnea a ridicat din umeri. „Nu ştiu, eu am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuarea în sensul ăsta. Cu toţi cu care am vorbit ideea este să închidem toate aceste discuţii pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la CExN, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit”, a precizat acesta.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat şi la Congres, s-a discutat şi la miting, s-a discutat şi la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate – n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, şi nici temele impuse de Iohannis”.

„Funcţia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, şi nu poţi să o tranzacţionezi ca la piaţă”, a adăugat Dragnea.

 

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă