9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăComisia Europeana anunță un nou control MCV în România

Comisia Europeana anunță un nou control MCV în România

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a fost desemnat să facă parte din Comisia MCV, care va pregăti materialul pe care îl va prezenta Comisiei Europene (CE).

“De la Ministerul Justiţiei am primit o scrisoare pentru a desemna o persoană de contact şi evident, de a formula o serie de considerente în perspectiva misiunii care urmează să vină de la Comisia Europeană pe partea de MCV, la sfârşitul lunii iunie. Domnul senator Robert Cazanciuc este desemnat din partea Senatului, având în vedere că dânsul conduce şi Comisia juridică”, a declarat la finele lunii mai, în Parlament preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citează Mediafax.

În scrisoarea trimisă de ministrul Justiţiei conducerii Senatului, acesta anunţă controlul CE în cadrul MCV din perioada 25-27 iunie şi solicită ajutorul Parlamentului pentru pregătirea misiunii de evaluare. Tudorel Toader reaminteşte de legile justiţiei şi de modificările Codului penal şi ale Codului de procedură penală.

 

Toader: Am făcut un raport de progres

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că discuţiile cu reprezentanţii delegaţiei care efectuează o evaluare la Bucureşti în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare încep luni şi că este pregătit un raport cu progresele pe care le-a înregistrat ţara noastră.

“Avem 12 recomandări, fiecare recomandare are câteva obiective şi dânşii vin ca să (…) prezentăm stadiul de realizare a fiecăreia din cele 12 recomandări. Suntem pregătiţi, am făcut un raport de progres, un raport intermediar, astăzi încep discuţiile şi vor continua zilele următoare”, a spus Toader, luni, la sediul ministerului.

El a precizat că nu vrea să anticipeze rezultatul convorbirilor şi va prezenta concluziile la final.

“Când s-a început cu acest mecanism, erau trei recomandări. Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei au mai rămas 12. Eu spun că bună parte dintre ele sunt îndeplinite, dar ne vom întâlni şi le vom prezenta la finalul întrevederilor, ca să nu anticipez”, a arătat Toader.

Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă