Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Comisia Europeană – extrem de interesată de alegerile din România

Autoritățile Uniunii Europene urmăresc cu mare atenție desfășurarea votului din România, din data de 26 mai, precum și rezultatul acestora.

Mihai Diac 0 comentarii

Comisia Europeană a solicitat mai multe rapoarte asupra alegerilor din România, din data de 26 mai, iar aceste rapoarte au început deja să fie trimise de la București, a anunțat, luni dimineață, Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

"Primul raport l-am trimis la miezul nopții. Al doilea l-am trimis la ora 7 dimineața. Al treilea raport, consolidat, îl vom trimite la ora 12”, a precizat Angela Cristea.

Ea a făcut aceste declarații în cadrul conferinței “Fake news – o anatomie a mistificării sociale”, care se desfășoară, luni, la București.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene a susținut că și pe timpul pregătirii alegerilor din România s-au înregistrat atacuri de tip fake news, însă “acele campanii nu au avut efectul scontat”.

Cu privire la sursa acestor campanii de dezinformare, Angela Cristea a dezvăluit că o mare atenție se acordă Rusiei, întrucât “multe campanii de fake news profesioniste de acolo vin”.

"Am identificat în mod clar entități, atât statale cât și non-statale, care se află în spatele acestui fenomen", a spus șefa Reprezentanței Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, unele știri false s-au referit chiar la structurile Comisiei Europene.

Comentarii

loading...