10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăComisia juridică se întruneşte să dea raport la proiectul de abrogare a...

Comisia juridică se întruneşte să dea raport la proiectul de abrogare a recursului compensatoriu

Deputatul liberal Florin Roman a afirmat că în şedinţa de marţi a Comisiei juridice s-a amânat o decizie asupra abrogării legii recursului compensatoriu şi a solicitat ca membrii forului să se întrunească de urgenţă pentru a da un raport.

“Având în vedere că din cauza indeciziei pe care noi, Parlamentul, o avem faţă de acest proiect, până la sfârşitul lunii iunie 19.000 de deţinuţi au fost eliberaţi. În fiecare zi doi – trei deţinuţi care au săvârşit crime ies din penitenciar. Ultimul caz este al colegului dvs Bunea. (…). Este momentul ca Parlamentul să ia o decizie, e urgent să ne pronunţăm asupra abrogării. Să abrogăm astăzi legea recursului compensatoriu, să se întrunească comisia să ia o decizie, să meargă la plen”, a spus Florin Roman.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a precizat că proiectul va fi discutat în procedură de urgenţă în sesiunea ordinară a Parlamentului.

“Suntem în sesiune extraordinară. Comisia juridică s-a întrunit. Noi am avut trei proiecte aprobate pe ordinea de zi, dintre care două au fost amânate. Acestea sunt în procedură de urgenţă, asta înseamnă că săptămâna viitoare Comisia juridică ia în dezbatere acest proiect. Înţeleg jocul politic, dar (…) ştiam că am decis să nu mai modificăm legile Justiţiei de pe o zi pe alta, noaptea ca hoţii”, a replicat Ciolacu.

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că unul dintre proiecte, care a necesitat organizarea sesiunii extraordinare, a fost abrogarea recursului compensatoriu şi acesta trebuie să fie trimis la comisie şi să se dea raport.

“Legea recursului a necesitat urgenţa, nu graţierea. Înţelesesem că aţi renunţat la legea graţierii, dar în baza recursului compensatoriu ies infractori în fiecare zi. Nu există niciun temei să nu se dea raport astăzi”, a subliniat Stelian Ion.

În final, propunerea PNL a întrunit 158 de voturi “pentru” şi unul împotrivă pentru reluarea discuţiilor în Comisia juridică miercuri.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă