Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia parlamentară pentru legile Justiției a respins desființarea instanțelor militare

Comisia parlamentară pentru legile Justiției a respins desființarea instanțelor militare

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției a respins luni un amendament care prevedea desființarea instanțelor militare, în cadrul dezbaterilor la legea 304/20004 privind organizarea judiciară.

Iulian Budușan 0 comentarii

Comisia a respins cu majoritate de voturi acest amendament propus de Consiliul Superior al Magistraturii susținut și de UNJR.

Inițiatorul amendamentului propunea ca din textul legii în vigoare - "Justiția se realizează prin următoarele instanțe judecătorești: a) Înalta Curte de Casație și Justiție; b) curți de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instanțe militare; f) judecătorii", să fie eliminate instanțele militare.

Reprezentantul UNJR a precizat că susține desființarea instanțelor militare pentru că în cadrul acestora numărul personalului și al cauzelor este redus.

Comisia parlamentară pentru legile Justiției a început luni dimineață dezbaterile pe proiectul de modificare a legii 304/20004 privind organizarea judiciară. Următoarea ședință a comisiei va fi marți de la ora 9:00.

Comentarii

loading...