21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăComunicat de presă

Comunicat de presă

În paginile acestui raport, apar informații din diverse surse, unele analizând discursul media în anumite situații socio-politice. Criticând anumite aspecte ale vieții socio-politice, confirmând altele, raportul este unul inexact, atrăgând critici din zona politică, chiar de la fostul președinte Traian Băsescu, dar și din zona mass-media.

Există pasaje referitoare la libertatea de exprimare și situația mass-media în care Departamentul de Stat își manifestă îngrijorarea cu privire la independența presei, prin prisma implicării patronilor de presă în politica editorială, în formarea echipelor din redacții, sau prin comandarea unor teme și articole. Mai mult decât atât, acest raport analizează și felul în care s-au prezentat anumite evenimente, fiind condamnate anumite mass-media pentru felul în care au fost relatate. În acest context, apare și numele România Liberă.

„Acest document prezintă informații neverificate. Nu am fost niciodată implicat în politica editorială a ziarului România Liberă. Dovada că până acum, de mai bine de 20 de ani România Liberă a fost premiată pentru susținerea valorilor democratice. Patronii nu au fost niciodată felicitați pentru curajul de a susține România Liberă. Este regretabil să fiu acum adus în situația în care până mai ieri nu eram menționat nici ca finanțator al unui ziar premiat.

Solicit Ambasadei Americane de la București să rectifice această nedreptate.

Pentru publicul larg doresc să aduc la cunoștință că am făcut tot ce mi-a stat în putere să susțin jurnaliștii de la România Liberă.

De asemenea, colaborarea cu Sabin Orcan s-a încheiat de comun acord. Dl Orcan conduce acum un proiect amplu, pe care îl aduce în România chiar din America. Atunci când a ales să facă acest pas, a luat alături de el o parte din ziariștii România Liberă“, spune Alexander Adamescu.

„Piața de publicitate s-a restrâns considerabil în ultimii 5 ani, tot grupul este supus unui atac concertat început de fostul prim-ministru Victor Ponta și continuat de diverse autorități care au fost în slujba intereselor acestuia. Drept dovadă că s-a cerut în instanță preluarea României Libere pentru a fi naționalizată. Am fost nevoit să cer o restructurare datorită imposibilității de plată a tuturor salariilor“, continuă Alexander Adamescu.

România Liberă este un titlu de tradiție, are o responsabilitate față de istoria sa și față de cititorii săi să fie obiectiv, să informeze, să investigheze și să își păstreze rolul important în peisajul mass-media. De aceea, indiferent de formula editorială, fiecare jurnalist care intră în redacția România Liberă este liber să profeseze la cele mai înalte standarde. Pe locurile jurnaliștilor de care ne-am despărțit nu au fost aduși alții. Desigur a fost o situație dificilă pentru redacție, în special atunci când alți colegi au ales să se alăture unor noi proiecte și să părăsească România Liberă. În acest moment România Liberă își onorează angajamentele și este în slujba adevărului și a cititorilor săi.

 

Managementul România Liberă

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă