15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăConducerea PSD se reunește la mare în perioada 29 august - 2...

Conducerea PSD se reunește la mare în perioada 29 august – 2 septembrie

Tot atunci va avea loc şi întâlnirea conducerii PSD cu liderii organizaţiilor judeţene şi cu grupurile parlamentare social-democrate, au precizat sursele citate.

Reuniunea grupurilor parlamentare într-un astfel de format are loc anual, cu prilejul debutului sesiunii de toamnă a Parlamentului.

Un alt context este însă cel în care va avea loc reuniunea CExN, în care s-ar putea discuta, în afara problemelor organizatorice, şi despre scrisoarea deschisă a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, dată publicităţii în 14 august. În scrisoare Andronescu îi solicită liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate „pentru binele României şi al PSD” şi precizează totodată că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp „cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti”.

„Este momentul să ne trezim şi să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredinţat-o poporul: să guvernăm ţara. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi, cei din PSD, trebuie să facem urgent două lucruri: 1. Să venim în cel mai scurt timp cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, iar partidul are suficienţi specialişti pentru un asemenea guvern. 2. Pentru binele României şi pentru binele PSD, preşedintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate şi să facă un act de mare curaj şi demnitate politică şi să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le ştim cu toţii şi nu le voi expune acum. Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, afirmă Andronescu în scrisoare.

Înr-un interviu acordat luni Adevărul live, Ecaterina Andronescu spune că se aşteaptă să fie exclusă din PSD, dar şi-a exprimat speranţa ca acest lucru să nu se întâmple după 22 de ani de muncă în cadrul formaţiunii. Fostul vicepreşedinte PSD a adăugat că se aşteaptă la un astfel de demers, după ce zilele trecute a trimis o scrisoare colegilor de partid, despre care a afirmat că nu este împotriva PSD, ci doar o invitaţie la dialog în forurile de conducere ale partidului.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă