15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCongresul PSD. Mesajul transmis de președintele socialiștilor europeni

Congresul PSD. Mesajul transmis de președintele socialiștilor europeni

„Dragă PSD, dragă Liviu, dragă Viorica, România are nevoie de leadershipul puternic şi democratic al PSD. Stabilitatea şi unitatea din partid sunt fundamentale pentru o guvernanţă de succes, iar o ţară condusă de PSD e benefică pentru toată Europa”, a afirmat Stanişev.

El a susţinut că PSD este un partid puternic, capabil să câştige alegeri.

„Majoritatea partidelor politice din Europa pot doar să viseze la rezultatele pe care le-aţi atins dumneavoastră la ultimele alegeri. Liviu înţelege provocările pe care le întâmpină Europa acum”, a adăugat preşedintele PES.

„Sunt fericit să văd aici atât de mulţi prieteni ai socialiştilor europeni. Mi-ar lua prea mult să-i enumăr pe toţi, aşa că am să trec la esenţă. Astăzi, în toate ţările, problema cea mai mare a cetăţenilor este cea a locurilor de muncă, a salariilor. Europa este nesigură. Ştiu că aţi avut un an politic deficil, dar politica este întotdeauna o conversaţie despre viitor, nu despre trecut şi aveţi toate precondiţiile pentru a face mai mult, astfel încât oamenii să vadă că social-democraţilor le pasă”, a precizat, de asemenea, Serghei Stanişev.

Preşedintele PES a menţionat și faptul că anul viitor România va exercita preşedinţia Consiliului European.

„Aceasta este o provocare pentru orice ţară, dar şi o oportunitate. România se va repoziţiona ca o ţară care poate să producă idei şi să găsească echilibru. Corina Creţu face o treabă foarte bună în calitatea sa de comisar pentru politici regionale. Nu există regiuni, judeţe în România sau UE unde să nu fi existat proiecte cu finanţare europeană. Acesta este modul în care oamenii simt solidaritatea europeană în viaţa lor de zi cu zi. Se vrea renunţarea la aceste proiecte. Noi, social-democraţii, suntem pentru păstrarea acestei politici de coeziune”, a adăugat Stanişev.

El a spus că sunt multe provocări în faţă.

„Trebuie să găsim răspunsuri prin comunicare, trebuie să păstrăm drepturile civile, democraţia, trebuie duse nişte lupte importante pe care trebuie să le câştigăm. România sărbătoreşte anul acesta Centenarul, de aceea vă doresc un an extraordinar, plin de realizări şi realizări în următorii 100 de ani”, a încheiat Serghei Stanişev.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă