Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. UPDATE: Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni

VIDEO. UPDATE: Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni

PSD se reuneşte astăzi într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Rl online 0 comentarii

UPDATE: Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis, nenominalizându-l, dar spunând că ”pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, pare că ceasul a stat de mult”, aluzie la sloganul cu care Iohannis a câştigat alegerile. Ea l-a atacat şi pe candidatul USR la Preşedinţie Dan Barna, spunând în final că este mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care ţipă de pe margine.

Despre principalii săi contracandidaţi, Dan Barna şi Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă spune că nu sunt apropiaţi de oameni, nu iubesc oamenii, nu merg în rândul oamenilor. ”Domnul Barna sădeşte ura în rândul oamenilor şi cred că oamenii au nevoie de unitate, au nevoie de proiecte, au nevoie de discuţii cu ei, au nevoie ca preşedintele României să fie apropiat de ei”, a precizat premierul. Întrbată dacă va pleca din fruntea Guvernului dacă nu intră în turul doi, Dăncilă a răspuns: ”De ce vreţi ca într-o zi în care vorbim la pozitiv să vin cu elemente negative? Merg cu dorinţa, alături de colegii mei, de a câştiga”.

 

UPDATE: La rândul său, vicepremierul Mihai Fifor a declarat, la Congresul PSD, că USR este un partid fără experienţă, cu oameni care nu reuşesc să se înţeleagă între ei, iar liberalii nu vor fi capabili să menţină creşterile obţinute de PSD la guvernare. El s-a referit în discursul său la cazul Caracal şi la măsurile luate, referindu-se inclusiv la elaborarea unui cadru normativ pentru combaterea fenomenului criminalităţii.

UPDATE: Ministrul Finanţelor, Eugen, Teodorovici a cerut sâmbătă, participanţilor la Congresul extraordinar al PSD, să-i aplaude pe angajaţii din sectorul bugetar, jingniţi de PNL, sala conformându-se şi aplaudând îndelung. El a spus că numeroşi bugetari  ”lucrează din tot sufletul pentru ţară”.

UPDATE: Liderul PES Serghei Stanişev şi-a exprimat solidaritatea şi sprijinul pentru PSD şi pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţia României. ”Aceste alegeri sunt importante pentru viitorul democraţiei europene”, a spus Stanişev, citat de News.ro. El a amintit că în trecut au existat dificultăţi în dialogul dintre PSD şi PES,  dar din iunie s-a restabilit cooperarea deplină, iar meritul revine Vioricăi Dăncilă. ”Ştiu că viaţa politică românească este tensionată şi agresivă. Eu existat obstacole pentru realizarea măsurilor sociale”, a afirmat liderul PES. ”Avem nevoie de un reprezentat socialist al României în Consiliul European şi vrem ca acel loc să revină Vioricăi Dăncilă, care să lupte pentru valorile noastre. ”Victorie pentru Viorica Dăncilă”, a spus Stanişev în limba română la finalul discursului.

______

">

Viorica Dăncilă a afirmat în discursul rostit, după ce participanţii la Congres au aprobat în unanimitate candidatura sa la Preşedinţie, că îşi ia puterea şi energia dintre oameni, iar Congresul este despre România şi despre PSD. Ea a venit la tribună, având ca fundal sonor melodia ”Eye of the tiger”.

”Asta este esenţa noastră, ne punem ţara şi semenii pe primul loc. Avem de dus această luptă în faţa unor adversari politici din ce în ce mai hotărâţi să ne vadă îngenunchiaţi, slăbiţi, dezorganizaţi şi fragmentaţi. Ştim deja că vor scoate toate armele şi ne vor ataca. Suntem conştienţi, dar suntem şi pregătiţi. Însă nu putem fi înfrânţi atât de uşor, aşa cum cred, în toată aroganţa lor pentru că noi avem ceva ce ei nu şi-au putut însuţi niciodată, pentru că nu au simţit-o, apropierea de români.Noi nu am fost niciodată cei  care au tăiat pensiile şi salariile, noi nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viaţa de zi cu zi a fiecăruia, noi nu ma fost cei ce respiră şi seamănă ură, nu am fost absenţi, noi nu am dispreţuit, noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră şi a lor. Ei au stat ascunşi ani întregi pe margine doar ca să iasă în an electoral şi să înceapă cu ipocrizie să facă jocuri de imagine, să urce cu picioarele pe tragediile oamenilor, în contexte în care îşi pot manifesta oportunismul politic”, a spus premierul.

”Cel ce nu a făcut nimic pentru nimeni, a putut sta la adăpost de  critici o perioadă, cel ce a lipsit din peisajul ţării lui a stat ferit un timp de contestări şi de polemici. A crezut că nu are nicio responsabilitate pentru poporul român şi a dormit bine noaptea. Însă vine momentul în care trebuie să răspundă, atât pentru ce a făcut, cât şi pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să îţi aminteşti de poporul român, după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism. Este o dovadă de dispreţ pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături, să îi aperi, să te implici în rezolvarea problemelor pe care le au şi să îi asculţi. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut, pare că ceasul a stat de mult”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă şi-a început discursul spunând: ”De fiecare dată când urc pe o scenă în faţa voastră, îmi iau puterea şi energia de aici, dintre oameni, dintre cei care nu au uitat nici o clipă cine suntem şi pentru ce luptăm. Stimaţi colegi, acest congres este despre România şi este despre noi, despre Partidul Social Democrat despre cum ne scriem pe mai departe povestea şi cum scriem istoria ţării, despre viitorul nostru în aceste vremuri în schimbare şi despre ce ne dorim pentru români şi pentru România. Avem în faţă o competiţie electorală importantă în care unitatea şi dorinţa noastră de a fi din nou învingători vor fi cheia succesului. În această campanie va fi nevoie să ne punem nu doar solidaritatea, efortul şi munca, dar şi credinţa şi tot curajul de care putem da dovadă”.
 
”Cred în familie, în Dumnezeu, cred în muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care ştiu că merită şi poate întotdeauna mai bine. Orice lucru pe care l-am făcut şi orice decizie pe care am luat-o, atât ca om cât şi dintr-o funcţie politică a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Sunt de 23 de ani în acest partid. 23 de ani de credinţă în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în Partidul Social Democrat. Am plecat de la baza partidului, am lipit afişe, am împărţit pliante, am făcut campanii din uşă în uşă şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte. Am fost simplu membru de partid, preşedinte de organizaţie locală, am fost consilier local şi judeţean din partea Partidului Social Democrat, am condus organizaţia de femei judeţean şi naţional şi am fost membru al Parlamentului European timp de nouă ani de unde am plecat pentru a conduce Guvernul României”, a continuat ea, adăugând: ”Sunt un om plecat de jos care a muncit ca şi voi mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premise cu care pleacă cei mai mulţi tineri din România astăzi, dintr-o familie de oameni simpli, dintr-o localitate mică, fără privilegii. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în Partidul Social Democrat, în forţa noastră, în puterea de care am dat dovadă în momentele cheie ale trecutului nostru”.
 
”Această ţară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei şi nu o dată la cinci ani, ci în fiecare zi de muncă pentru ca preşedintele este dator să muncească pentru ţară, să înceapă o transformare profundă de jos, de la rădăcini. Vreau pentru ţara mea siguranţă, ordine şi lege. Pentru fiecare român vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii şi garantarea siguranţei fiecărui român sunt priorităţi imediate pentru o societate stabilă şi funcţională. Am pornit o luptă împotriva criminalităţii şi nu mă voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi asta voi face”, a asigurat premierul.
 
Ea a afirmat că are o grijă deosebită pentru siguranţa femeilor şi a copiilor şi o să se lupte cu toate puterile pentru combaterea traficului de persoane, a violenţei domestice, a abuzului asupra copiilor.
”Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilităţii sistemului, viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranţa primează şi legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol vieţile oamenilor”, a promis Dăncilă.
 

Liderul PSD Viorica Dăncilă a sosit la Congresul PSD îmbrăcată în alb, fiind salutată de delegaţi. PSD s-a reunit sâmbătăîntr-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie. În sală sunt prezenţi liderul Partidului socialistilor Europeni, Serghei Stanişev, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor,reprezentanţi ai ambasadelor Chinei, Austriei, Canadei, Marii Britanii.

Congresul are loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi. Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. 

Comitetul Executiv a discutat vineri despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât PSD să ia 25% din voturi: "Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru. Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru... Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine. Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă. Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o - să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini. Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva! ”, a spus Dăncilă.
 

Comentarii

loading...