Contre Firea – Iohannis. Edilul invocă o emisiune de la televiziunea mogulului Cristian Burci

Contre Firea – Iohannis. Edilul invocă o emisiune de la televiziunea mogulului Cristian Burci

Primarul general Gabriela Firea s-a contrat luni seara cu președintele Klaus Iohannis, pe tema traficului infernal din București. Firea i-a propus lui Iohannis un schimb de joburi.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Klaus Iohannis a ieşit luni seară la o plimbare cu bicicleta prin Parcul Herăstrău, prilej cu care s-a plâns că traficul din Capitală este infernal, indiferent de vreme.

"Observând vremea splendidă de primăvară, am decis să fac o plimbare. Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp şi de vreme. Cred că aici se impun câteva măsuri foarte, foarte serioase, de îmbunătăţire şi a infrastructurii de trafic, dar şi a reglementărilor în trafic. În rest, mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, mai multă lume pe bicicletă, dar cu timpul se întâmplă şi asta”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor care l-au aşteptat la Arcul de Triumf.

Replica primarului general nu s-a lăsat așteptată. Într-o intervenție la România TV, Gabriela Firea

i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis, care s-a plâns de traficul infernal, și a spus că această problemă nu este de acum şi că Bucureştiul nu se poate compara cu Sibiul, care "are doar 150.000 de locuitori, cât are jumătate dintr-un sector al Capitalei". "Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri, domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie, iar eu la Preşedinţie?", a spus, ironic, Gabriela Firea.

"Am ascultat declaraţia domnului preşedinte Klaus Iohannis. Apreciez că foloseşte bicicleta, sper că nu doar în acest scop, de a se întâlni cu presa la Arcul de Triumf, pentru că şi eu, şi familia mea folosim bicicleta. Aş mai adăuga faptul că este regretabil modul în care domnul preşedinte, ca fost primar al Sibiului, face astfel de afirmaţii, ca o persoană care nu cunoaşte din interior administraţia publică locală", a declarat Gabriela Firea.

Nu se poate compara Bucureştiul cu Sibiul

Primarul a mai spus că problema traficului aglomerat din Capitală nu este de când a devenit ea primar şi că lucrurile sunt mai complexe şi nu se poate face referire la ele ironic. "Noi am încercat prin Planul de Mobilitate Durabilă să deblocăm toate aceste probleme. Nu se poate compara Bucureştiul cu Sibiul, care are doar 150.000 de locuitori, cât are jumătate dintr-un sector al Capitalei. Sunt probleme complexe si nu se poate face referire la ele ironic, în treacăt, în plimbarea bicicletei (...) Folosind acelaşi ton al domnului preşedinte, ştiţi, există o emisiune celebră în România, . Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri, domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie iar eu la Preşedinţie?", a mai spus primarul Capitalei.

Emisiunea “Schimb de mame” este difuzată de mai bine de un deceniu de Prima TV, postul de televiziune deținut de mogulul Cristian Burci.

Comentarii

loading...