14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăContre între Rareș Bogdan și ,,nesimțitul” de Teodorovici

Contre între Rareș Bogdan și ,,nesimțitul” de Teodorovici

Prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE a intervenit telefonic în emisiunea „Bună, România”, moderată de jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, moment în care a răbufnit la adresa lui Teodorovici.

Rareș Bogdan dă de pământ cu Teodorovici

„Nu vreau să vă luați amenzi, pentru că am fost unul dintre cei mai amendați jurnaliști de către CNA, dar, cu iertare pentru voi și sper ca cei din CNA să înțeleagă exact cuvântul, spun doar un singur cuvânt în cazul lui Orlando Teodorovici: nesimțit. Nu te porți așa cu un om care va fi ministru al Finanțelor”, a afirmat, recent, Rareș Bogdan.

Eurodeputatul PNL l-a catalogat „nesimțit” pe ministrul demis al Finanțelor, după ce acesta s-a comportat, din nou, neadecvat pentru importanța funcției pe care o ocupă. La audierea din comisiile reunite de buget și finanțe, de marți, Eugen Teodorovici i-a reproșat lui Florin Cîțu că nu este capabil decât să citească de pe foi prioritățile mandatului său, neputând vorbi liber.

Circarul reclamă „circ ieftin”

„La TV e mai ușor, față în față vă împiedicați”, le-a transmis Teodorovici liberalilor, potrivit agenției Mediafax, care i-au spus că a venit la audieri nu pentru dezbatere, ci pentru a face show”. Același Teodorovici a catalogat ședința ca fiind „un circ ieftin”, cu toate că i s-a adresat ministrului propus pentru portofoliul Finanțelor cu adjective calomnioase precum „hoț”, „mincinos” și „ipocrit”.

„Domnule Cîțu, că sunteți hoț știe toată lumea!”, a intervenit Teodorovici, în timp ce Cîțu răspundea unor întrebări din partea politicienilor, moment în care un alt parlamentar i-a spus „hoț ești tu, mă!”.

Are grijă de taxele lui Cîțu

În același timp, Teodorovici l-a acuzat pe Cîțu că are taxe neachitate la Primăria Capitalei. „În ultimii trei ani, are de plătit la Primăria Capitalei taxe pentru cabinetul de parlamentar. Există și o somație. Tu nu-ți plătești taxele”, a continuat ministrul demis al Finanțelor.

Punctul culminat al replicilor scandaloase, pe care le-a oferit Eugen Teodorovici, a fost atins atunci când a zis: „V-am mai spus eu, cu mine s-a închis (…) Îmi plac c*****e, dar nu blode”. Social-democratul nu a specificat la cine s-a referit, iar când a ieșit de la audieri nu a recunoscut că s-a exprimat așa.

La fel de scandaloasă a fost și aluzia sexuală referitoare la relația dintre premierul desemnat, Ludovic Orban, și senatorul PNL, Florin Cîțu: „Ludovic Orban nu îl ține pe Florin Cîțu de povești, îl ține de altceva”. Teodorovici nu i-a uitat nici pe cei din USR, adresându-se jignitor și unui parlamentar din formațiunea politică respectivă: „Tu de unde ești? De la USR? Ia-l și pe Barna și duceți-vă! Chiftelele vi le aduc eu!”.

În cele din urmă, Florin Cîțu a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de buget și finanțe din Parlament, cu 19 voturi „pentru” și 19 „împotrivă”.

Conflict mai vechi între cei doi

Nu este pentru prima dată când Eugen Orlando Teodorovici alege să folosească un limbaj suburban atât în plan general, cât și într-o discuție purtată cu senatorul PNL, Florin Cîțu. În luna martie a acestui an, când legea bugetului a trecut de comisiile de specialitate din Parlament, Teodorovici a oferit un nou recital în stilul care l-a consacrat ca om politic.

În timp ce Cîțu depunea un amendament, Teodorovici i s-a adresat în felul următor: „Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”.

Cu toate că momentul a fost filmat și dat pe toate posturile de televiziune, la buletinele de știri, Eugen Teodorovici și-a permis indolent să mintă, când a fost întrebat de aceste apelative: „Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeți ce înseamnă chiparos”.

O jurnalistă printre victimele lui Teodorovici

De insultele lui Teodorovici nu se lovesc doar politicienii care au poziții diferite de cele ale Partidului Social Democrat, ci și jurnaliștii. Pe 10 octombrie, joi, când majoritatea parlamentară a votat moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, social-democratul a insultat o jurnalistă de la site-ul B1.ro, față de care și-a cerut scuze ulterior, conform spuselor sale.

Dialog scandalos

Reporter: Bună ziua de la B1.ro sunt, site de știri.

Teodorovici: Ce este B1? Ce este B1? Boii.Ro?

Reporter: Site-ul de știri B1.ro.

Teodorovici: Boii.ro ați spus? Ce e asta B1.ro?

Reporter: B1.ro

Teodorovici: Aaa. Boii.ro! Nu știu ce e asta!

Reporter: Ce veți face în continuare, regretați vreo măsură?

Tedorovici: Sunteți liberă diseară ca să vă spun ce? Nu prea vă văd la față!

Reporter: Îmi spuneți și mie dacă regretați vreo măsură?

Teodorovici: Îmi faceți curte? Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!

Reporter: Nu, nu am dinții puși!

Teodorovici: Dar ce aveți pus?

Reporter: Ce interese aveți acum că ați scăpat de politică…

Teodorovici: Cu dumneavoastră sigur nu!

 

 

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă