14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăCoordonator al Departamentului pentru Centenar, destituit la decizia Guvernului

Coordonator al Departamentului pentru Centenar, destituit la decizia Guvernului

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a participat pe 6 martie la primul Comitet Interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

„Așa cum am anunțat, am convocat ieri Comitetul Interministerial dedicat pregătirii Centenarului. Am cerut o implicare interministerială la nivel de miniștri. Cred că este important să participăm cu toții, este un proiect de țară. Ministerul Culturii a prezentat o analiză a stadiului proiectelor incluse în programul Centenar. Acum, așa cum ați aflat, sunt o serie de întârziere pe care dorim să le recuperăm. Ministrul Culturii a anunțat o serie de măsuri în acest sens, care au ca scop eficientizarea departamentului centenar. Dorim ca în anul centenar să prezentăm tot ce avem mai bun.”, a spus miercuri Dăncilă, în ședința de Guvern.

Ivaşcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor şi o evaluare a situaţiei Departamentului Identitate Naţională (cu atribuţii în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum şi un document programatic privind strategia aniversării Centenarului, continând conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni dedicate acestui mare eveniment, transmite MCIN.

„Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile. În urma acestei analize am putut constata inexistenţa unei concepţii strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor şi proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fişe tehnice şi a unei documentaţii adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora”, a explicat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În urma evaluării efectuate, ministrul a dispus reorganizarea Departamentului Identitate Naţională, în vederea creşterii eficienţei, expertizei şi profesionalizării activităţii acestuia, şi revocarea din funcţie a secretarului de stat Paul Claudiu Cotîrleţ, coordonator al departamentului.

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiţii de „maximă transparenţă”, până la finalul acestei luni, , informează news.ro.

Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă