Cosmin Marinescu  (Foto: Administrația Prezidențială)

Cosmin Marinescu (Foto: Administrația Prezidențială)

Cosmin Marinescu: Românii nu-i mai votează pe cei care doar le aruncă sute de lei în buzunar

Consilierul economic al președintelui Klaus Iohannis, Cosmin Marinescu, este de părere că românii nu-i mai votează pe acei politicieni care doar "le aruncă sute de lei în buzunar".

Mihai Diac 0 comentarii

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu remarcă o „maturizare politică” a societăţii româneşti, care nu mai este dispusă să voteze „politicieni care doar le aruncă niște sute de lei în buzunar pentru a le cumpăra votul”.

Într-un interviu acordat agenției Hotnews, Cosmin Marinescu avertizează că guvernul Orban are o situaţie financiară dificil de rezolvat, întrucât PSD a îndatorat România cu aproape „2,4 miliarde lei pentru fiecare lună de guvernare, fără a construi vreo autostradă sau vreun spital”.

Cosmin Marinescu subliniază că deficitele bugetare înseamnă creșterea datoriei publice şi, drept consecință, impun noi taxe și impozite, dacă politicile economice nu sunt reorientate dinspre susținerea consumului către investiții.

„În baza căror virtuți generația actuală transferă nota de plată către generațiile viitoare?”, se întreabă consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

În opinia acestuia, “deficitul bugetar trebuie bine ținut în frâu în anul 2020, pentru ca 2021 și 2022 să nu fie ani ratați, ca potențial de investiții și dezvoltare pentru România”.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, Cosmin Marinescu este, din anul 2014, consilier prezidențial la Departamentul Politici Economice și Sociale. El este absolvent al Facultății de Economie din Academia de Studii Economice din București, este profesor universitar și doctor în Economie.

Comentarii

loading...