Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

COVID-19: Declarația lui Orban despre creșterea capacității de testare din România

COVID-19: Declarația lui Orban despre creșterea capacității de testare din România

Premierul Ludovic Orban spune că iluzia cu testarea în masă este vândută de PSD de la începutul pandemiei, dar că în acest moment capacitatea de testare la nivelul ţării depăşeşte 40.000 de teste zilnic şi este în creştere.

Rl online 0 comentarii

„Iluzia cu testarea în masă este vândută de PSD de la începutul pandemiei. La ora actuală, testarea se face prin intermediul aparatelor de tip Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice, capacitatea instalată în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic şi obiectivul nostru este, în continuare, să creştem capacitatea până peste 50.000 de teste zilnice. Sigur că au apărut teste, sisteme de testare care pot fi introduse. Sunt sisteme de testare care deja au intrat în fabricaţie. Pe de altă parte, ele trebuie să fie acceptate la nivel european, trebuie să aibă precizia în testare solicitată şi mai ales trebuie să se găsească pe o scară mai largă decât putem diagnostica noi astăzi. Orice tip de testare care este validat la nivel european îl vom folosi în măsura în care vom avea capacitatea de a-l achiziţiona, evident, în mod competitiv”, a spus Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de festivitatea depunerii jurământului la învestirea în funcţie a noului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.

El a precizat că această creştere a capacităţii de testare la nivel naţional "a urmărit nevoia de testare" în rândul populaţiei.

Ludovic Orban spune că obiectivul principal al guvernului este acela ca viaţa oamenilor să fie cât mai puţin afectată de epidemie. „Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem să atingem aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, tuturor formatorilor de opinie, mass-mediei, primarilor proaspăt aleşi, pentru că respectarea normelor de protecţie sanitară este aceea care poată să permită derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă nivele care să ne impună să luăm decizii restrictive. De altfel, dacă aţi văzut, noi am preferat o abordare să spun nu naţională, ci o abordare locală, o abordare care să ţină cont de nivelul de răspândire a virusului în comunităţi şi măsurile sunt luate în comunităţi locale”, a precizat el.

Comentarii

loading...