Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristian Preda, fost europarlamentar: "S-ar putea să rămânem fără comisar european"

Cristian Preda, fost europarlamentar: "S-ar putea să rămânem fără comisar european"

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că România nu are, în acest moment, nicio variantă de comisar european, acceptată de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Rl online 0 comentarii

Peste trei zile se încheie audierile comisarilor, iar la nivel european deja se vorbește despre încălcarea principiului ”o țară - un comisar”, iar România ar urma să rămână fără portofoliu.

”Peste 3 zile se încheie audierile comisarilor propuși de statele-membre în comisiile din Parlamentul European.

Peste două săptămâni e programat votul în plen pentru Ursula von der Leyen și întreaga sa echipă.
Din pricina propunerilor catastrofale făcute de Viorica Dăncilă, în acest moment nu există, de fapt, vreun candidat din partea României.


Plumb a fost respinsă, iar propunerile trimise de la București - Nica și rezerva sa Ciot - nu au fost luate în seamă de șefa Comisiei Europene, așa că nu există un nume din România trimis spre audiere în PE.
Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei instituții europene.


Există riscul ca reacția de la Bruxelles să fie dură și să rămânem fără portofoliu.
Tratatele o îngăduie. 


Cutuma e cea care a impus principiul „o țară-un comisar”, dar Dăncilă & co. le pot oferi ocazia celor care visează la diminuarea numărului de comisari să-și vadă visul devenind realitate.”, scrie Cristian Preda.

Comentarii

loading...