Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristina Tarcea: "Corpul magistraților este lipsit de unitate"

Cristina Tarcea: "Corpul magistraților este lipsit de unitate"

Cristina Tarcea, preşedintele Curţii Supreme, a declarat, la bilanţul pe 2017 al Inspecţiei Judiciare, că anul trecut a fost unul în care au existat comportamente care au adus prejudicii de imagine actului de justiţie.

Iulian Budușan 0 comentarii

„În această perioadă nicio instituţie din sistemul de justiţie nu a fost scutită de scandaluri, dezvăluiri, bombe, breaking news-uri. Chiar dacă ştim cu toţii că de multe ori în spatele tuturor acestor evenimente se află interese mai mult sau mai puţin ascunse, la fel de bine cunoaştem cu toţii că cea mai mare parte a magistraţilor, judecători şi procurori, îşi desfăşoară activitatea cu multă onestitate, în condiţii de anonimat, de decenţă şi de eficienţă. Şi cu toate acestea, nu putem să ignorăm faptul că în cursul acestui an interesant au existat comportamente care au depăşit, uneori cu mult, limitele a ceea ce înseamnă deontologie şi care au fost de natură a aduce mari prejudicii de încredere şi de imagine actului de justiţie”, a spus Cristina Tarcea, la bilanţul pe 2017 al Inspecţiei Judiciare.

Magistratul a mai subliniat că unele scandaluri au fost provocate chiar de către cei din sistemul de justiţie:

„Iar ceea ce este mult mai trist în afara acestor comportamente, este faptul că, în loc să analizăm lucid ceea ce s-a întâmplat şi să găsim resursele interioare de a ne evalua propriile comportamente şi propriile greşeli, au fost destui cei, chiar din interiorul sistemului de justiţie, care au amplificat ceea ce nu era de amplificat, au ignorat ceea ce nu era de ignorat, sau şi mai grav, au creat noi scandaluri, din lucruri insuficient cunoscute, sau pur şi simplu necunoscute. Şi toate acestea au creat scindare. Este drept, că în general, corpul magistraţilor nu prea excelează prin unitate, dar din punctul meu de vedere, nu a existat un alt an în care corpul magistraţilor să fie mai lipsit de unitate”, a spus Tarcea.

Comentarii

loading...