Cristina Tarcea: "Nici magistrații nu mai au încredere unii în alții"

Cristina Tarcea: "Nici magistrații nu mai au încredere unii în alții"

Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, a vorbit, la un post TV, vineri seara, despre ceea ce se întâmplă în justiția din România! Tarcea spune că oamenii nu mai au încredere în justiție, dar nici cei care lucrează în sistem, magistrații, nu mai au încredere unii în alții.

Iulian Budușan 0 comentarii

Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, a vorbit, la Antena 3, vineri seara, despre ceea ce se întâmplă în justiția din România! Tarcea spune că oamenii nu mai au încredere în justiție, dar nici cei care lucrează în sistem, magistrații, nu mai au încredere unii în alții.

Tarcea le cere colegilor săi să lămurească toate controversele apărute în ultimele luni, de la protocoalele secrete încheiate cu SRI, până la scandalurile în care a fost implicată DNA.

Vorbim de cauzele din interiorul sistemului nostru care generează această stare de tensiune. Ele există și le-aș reduce la două aspecte, lipsa de încredere și mă refer la lipsa de încredere sub cele două valente ale ei: Lipsa de încredere a oamenilor în Justiție și lipsa de încredere a noastră între noi. Tot ceea ce a apărut în spațiul public nu a făcut altceva decât să alimenteze lipsa de încredere. Datorită acestei lipse de încredere care tinde a deveni îngrijorătoare, cred că este cazul să arătăm oamenilor că nu avem nimic de ascuns, trebuie să lămurim anumite aspecte controversate, să explicăm oamenilor despre ce este vorba. Tocmai pentru a nu mai da naștere la speculații și la tot felul de scenarii. Pentru mine e, deja, îngrijorătoare.”, a spus Cristina Tarcea.

Comentarii

loading...