Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Critică dură la adresa Vioricăi Dăncilă: "Cu scrisori isterice trimise, nu o să reușiți"

Deputatul USR, Cristian Ghinea, critică demersul premierului Viorica Dăncilă, care i-a transmis o scrisoare preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, în document solicitând ca forul european să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerinţe în justiţie e unul autentic.

Rl online 0 comentarii

„Doamna Dăncilă ori habar nu are ce e MCV, ori… Premierul României, cu nonșalanță care frizează absurdul, anunță Comisia Europeană că “se impune” ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Dacă aș avea câte un euro pentru fiecare politician român care se îmbățoșează anti-MCV eram bogat. De fapt, se îmbățoșează dar fac pe invers decat așa cum noi, ca țară, am promis că facem.

În caz că nu a citit ultimul raport MCV, publicat la finalul anului trecut, acesta nu sună prea bine: “Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017.”

Doamnă Dăncilă, dacă vreți să ridicați MCV, e foarte simplu - întăriți independența justiției, luptați cu corupția, inclusiv cu cea de la cel mai înalt nivel. Știu, vă e greu, sunteți de la PSD. Dar vă asigur, cu scrisori isterice trimise președintelui Comisiei, nu o să reușiți. Ba dimpotrivă.”, scrie Ghinea, pe Facebook.

Premierul Viroica Dăncilă cere, în scrisoarea transmisă lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de la acel moment, Mona Pivniceru, şi care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului, inclusiv solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale.

"Este esenţial pentru colaborarea noastră instituţională şi pentru consolidarea funcţionării justiţiei în România să lămurim dacă documentul atribuit Comisiei Europene este unul autentic, asumat instituţional, şi dacă este singurul document de acest fel, de natură să aducă ingerinţe în funcţionarea justiţiei şi separaţia puterilor în stat (...) Consider că se impun clarificări urgente, domnule preşedinte Juncker, cu atât mai mult cu cât, la solicitarea mea, ministrul Justiţiei, domnul Tudor Toader, m-a informat că transmiterea unor astfel de cerinţe imperative autorităţilor române de către Comisia Europeană a constituit o practică repetată.", se arată în scrisoarea transmisă de Viorica Dăncilă.

Comentarii

loading...