8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăLIVE Cu ce încearcă Dăncilă să atragă românii de partea sa

LIVE Cu ce încearcă Dăncilă să atragă românii de partea sa

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, susține că trei femei din istoria României pe care le admiră sunt regina Maria, Ana Aslan și Ecaterina Teodoroiu. ”În primul rând, regina Maria, Ana Aslan, Ecaterina Teodoroiu sunt foarte multe femei care merită admirația și respectul tutoror, atât al femeilor, cât și al bărbaților. Eu cred că trebuie să luăm de la fiecare om politic, de la fiecare om ceea ce a făcut bun. Fiecare a avut și realizări și lucruri mai puțin bune. Nu există oameni perfecți.

Ați spus că am fost prima femeie premier, dar eu consider că am fost mai puternică decât contracandidatul meu. Eu și acum îmi doresc o dezbatere în fața tuturor românilor, dar Klaus Iohannis fuge și îi este teamă de un dialog deschis.”, a spus Viorica Dăncilă.

Prezidențiabilul social democrat a precizat, joi seara, că nu va fi nevoie să fie ”executată” de colegii din PSD, pe modelul foștilor șefi ai partidului dacă nu ajunge președintele României. ”Oamenii pot schimba istoria. Nu va fi nevoie să fiu îndepărtată pentru că românii vor alege un român care este alături de ei și voi ajunge președintele României și colegii vor alege alt președinte. Nu m-am gândit la celălalt scenariu.”, a precizat Viorica Dăncilă.

 

 

Dăncilă i-a anunțat, joi seara, oferta pentru România și români, dacă va ajunge președintele țării! Dăncilă a anunțat că va avea consultări cu partidele și cu societatea civilă, va merge în fața Parlamentului la fiecare solicitare și va acorda audiențe. Ea a promis și conferințe de presă, dar și cazarea copiilor orfani în vilele de protocol.

”În primele 3 luni de mandat voi chema toate partidele politice la dialog, e nevoie de consens și implicarea tuturor forțelor politice pentru obiectivele importante ale României. Biroul meu va fi printre oameni. Voi iniția proiecte de reformă în toate domeniile-cheie. Voi iniția consultări cu societatea. E nevoie ca voința majorității să fie cea care contează.

Nu voi încălca niciodată Constituția, așa cum a făcut actualul președinte. Voi iniția procedura de renunțare la imunitate pentru președinte. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate. Voi prezenta un raport de activitate ori de câte ori voi fi chemată în fața Parlamentului.

În situații de criză, voi convoca CSAT în maximum 24 de ore. Voi organiza audiențe cu cetățenii României, trimestrial, voi merge în teritoriu. Voi organiza periodic conferințe de presă. Vilele de protocol vor fi integrate și dedicate copiilor orfani din România. Cred că asta e un lucru de normalitate și de avut în vedere.

Nu voi utiliza de prorogativele grațierii pentru persoanele condamnate pentru fapte grave și fapte de corupție.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii sau cu alte interpretări. Cei care se fac vinovați să răspundă în fața legii, să nu facem noi justiție.

Cred că entitățile care sunt menționate în acest raport trebuie să lămurească aceste lucruri. Am spus atunci că semăna cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Între timp mi-am dat seama că nu a fost o lovitură de stat.”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a prezentat, joi, obiectivele pe care le va avea la Cotroceni pe politică externă.

 “Am o viziune clar conturată, cu trei obiective: aderarea la spațiul Schengen, la zona Euro și vizele pentru SUA. România are nevoie de o strategie de securitate. În calitate de președinte, în termen de 6 luni, îmi iau angajamentul de a prezenta o strategie de apărare a țării în parlament.

Cele trei obiective majore și care vor fi prioritățile principale sunt:

– întărirea pactului strategic cu SUA

– consolidarea profilului României în cadrul NATO și UE

– asigurarea securității la Marea Neagră”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a confirmat, joi seara, că va fi audiată la DNA și a lansat acuzații la adresa lui Klaus Iohannis.

”Informația este pe jumătate falsă, nu este în totalitate. Am spus că toți cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis au avut dosare penale. Victor Ponta în 2014, Dan Barna în primul tur. Purtătorul de mesaj al lui Klaus Iohannis m-a amenințat cu procurorii. După turul întâi, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. Ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, nu că nu mă va invita luni, marți sau peste o perioadă de timp. Iohannis și cei care flutură cătușele ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau duminică, pentru ca oamenii să nu mă mai voteze.”, a spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD l-a atacat direct, joi, într-o conferință de presă, pe Klaus Iohannis, în ceea ce privește pădurile din România.”Poate că s-a uitat de radarul pădurilor. Guvernul a susținut, președintele a acționat. Cred că toți ne amintim de prietenul președintelui Iohannis, care distruge pădurile.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a vorbit, joi, despre relațiile cu serviciile secrete. “Am avut o colaborare instituțională bună, tot ce am solicitat am primit de la SRI și SIE. Nu m-am gândit eu să fac o schimbare. Pentru mien prioritatea sunt românii. În momentul în care voi avea motive, voi face o schimbare. Dar schimbarea o face parlamentul, nu președintele” a spus Viorica Dăncilă.

“Nu- mi este teamă. Am văzut că au încercat tot felul de lucruri. Nu-mi este teamă să merg la DNA. Spre deosebire de Klaus Iohannis, eu voi face ce am spus, voi renunța la imunitate.

Au fost abuzuri. S-a discutat foarte mult și eu ca președinte voi lua atitudine când vor exista abuzuri asupra românilor”, a mai precizat președintele PSD, referindu-se la o eventuală implicare a serviciilor secrete în viața politică.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă