Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Cu Regele în patru timpi". Momente inedite cu Regele Mihai relatate de Emil Hurezeanu

"Cu Regele în patru timpi". Momente inedite cu Regele Mihai relatate de Emil Hurezeanu

Ultimii doi ani , primii doi ani. Înainte și după Revoluție. Este perioada mea de întâlniri cu Regele în împrejurări neobișnuite și, pentru mine, tulburătoare, neașteptate și nerepetate.

Rl online 0 comentarii

Site-ul Hotnews publică interviuri și însemnări ale lui Emil Hurezeanu, singurul jurnalist român care l-a însoțit pe Regele Mihai în cele două vizite din anii 90.  

Ultimii doi ani, primii doi ani. Înainte și după Revoluție. Este perioada mea de întâlniri cu Regele în împrejurări neobișnuite și, pentru mine, tulburătoare, neașteptate și nerepetate. Am încercat să adun însemnările acelor vremuri, mi-am reluat , sub ochelarii cu dioptrii mărite, după un sfert de secol, amintirile și chiar textele mai vechi în care, de-a lungul anilor am mai vorbit sau scris despre aceste  intîmplări.

 

Regele Mihai era de multă vreme un simbol al rezistenței anti-comuniste. Jucase un rol vital, între 23 august 1944 pînă la abdicarea forțată din 1947, fiind custodele formulei de stat prooccidentale, întruchipată de Coroana României, încă nescoasă definitiv din istorie. Sau dacă această formulă devenise scadentă, încă nu știau românii și liderii lor istorici.

 

Exilul în Elveția, demnitatea și simplitatea cu care Regele a înțeles să rămînă aproape de România, în condițiile în care autoritățile elvețiene nu-i încurajau exercițiul politic public, îi creaseră regelui Mihai un loc sigur, de lider național în așteptare, „în pectore“, mai mult decît în culisele scenei reale. 

Continuarea pe site-ul Hotnews.ro 

Comentarii

loading...