4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCulisele revenirii lui Vasile Blaga. Demonstrație de forță la sediul din Modrogan

Culisele revenirii lui Vasile Blaga. Demonstrație de forță la sediul din Modrogan

O serie de parlamentari și primari PNL proveniți din fostul PDL s-au reunit la sediul liberalilor din Aleea Modrogan (fostul sediu central al PDL), la o ședință convocată de Vasile Blaga, fost șef al PDL și fost co-președinte al PNL. Printre aceștia s-au numărat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava,  președintele CJ  Suceava, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, deputat.

”Ne interesează partidul, asta am spus cu toții, ne interesează tot ceea ce va face în anul electoral 2019 – în primul rând, câștigarea alegerilor prezidențiale. Avem această obligație să îl sprijinim pe președinte pentru un nou mandat și toți colegii au fost de acord cu asta. Sunt multe lucruri de corectat, colegii le vor transmite către Biroul Executiv, către BPN, astfel încât ele să se corecteze,” a declarat Blaga, după ședință.

Întrebat dacă revine în prim-plan-ul partidului, el a răspuns: ”Eu nu îmi mai doresc să fiu președintele PNL niciodată. Cu ceea ce pot să ajut, cum am putut și până acum, am ajutat. Nu îmi trebuie nicio funcție în partid”. Blaga a admis, însă, că ar trebui îmbunătățită comunicarea între vechiul PDL și vechiul PNL.

Obiectivele foștilor membri PDL

După ce Blaga a ieșit, însoțit de o parte dintre colegii săi din fostul PDL, în fața jurnaliștilor, Ludovic Orban a ieșit la rândul său pe scările sediului partidului pentru declarații de presă. Deși a fost prezent la sediu, Orban nu a participat la ședința membrilor fostului PDL. Orban a declarat că a fost informat şi de acord cu întâlnirea dintre Vasile Blaga şi membrii fostului PDL, însă nu a participat pentru că probabil aceștia au vrut să discute chestiuni care țineau de istoria lor.

Întrebat dacă l-ar deranja o repetare a unei întâlniri între Vasile Blaga și foștii pedeliști, Orban a răspuns: ”Nu cred că se vor repeta”.

Potrivit unor surse din partid, foștii membri PDL sunt îngrijorați că nu vor primi suficiente locuri eligibile la viitoarele alegeri europarlamentare din 2009. Ei ar dori ca locurile să fie împărțite paritar, între cei proveniți din vechiul PNL și fostul PDL. Printre cei care doresc să facă parte din Parlamentul European s-ar număra Vasile Blaga, dar și Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Vasile Blaga, liderul fostului PDL a fost achitat în octombrie 2017 în primă instanță în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale. După ce a fost pus sub urmărire penală, Blaga a demisionat din postul de co-președinte al  PNL și a făcut un pas înapoi în politică.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu foştii lideri liberali Vasile Blaga şi Crin Antonescu, întrevederea fiind confirmată de toate părţile implicate. Discuţiile ar fi vizat şi posibilitatea ca cei trei să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă