11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăCum ar arăta Guvernul PSD. Ciolacu dă nume de miniștri, dar nu...

Cum ar arăta Guvernul PSD. Ciolacu dă nume de miniștri, dar nu și de prim-ministru

Social-democrații sunt foarte conștienți însă de faptul că au puține șanse să ajungă în această postură așa încât preferă să își protejeze oamenii de atacurile de campanie.

Numele cel mai vehiculat însă pentru acest post rămâne cel al fostului premier și actual prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu.

Pesediștii merg în continuare pe ideea unui guvern „de specialiști”, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit ieri, la Adevărul Live, numele câtorva oameni care ar putea fi numiți într-un guvern PSD.

O noutate a fost pronunțarea numelui fostei judecătoare la Curtea Constituțională, Maya Teodoroiu, ca propunere pentru Ministerul Justiției. De altfel, Teodoroiu se află deja pe lista de candidați pentru Senat a PSD, pe un loc eligibil. Alte propuneri pe care Ciolacu le-a făcut: Alexandru Rafila – la Sănătate, Cristian Socol – la Finanțe, Leonard Azamfirei – la Educație și Mihai Tudose – la Economie. „Noi nu vorbim de un guvern cum ne-am obișnuit până acum de oameni politici,” a spus Ciolacu arătând că nici Rafila și nici Azamfirei nu sunt „politruci”, dar sunt oameni cu „înclinații social democrate”.

Întrebat cu cine nu ar face o alianță la guvernare, liderul PSD a spus că nu ar încheia un parteneriat cu PNL, fără a exclude însă și USR.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă