Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum arată Ţinutul Secuiesc în viziunea lui Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu

Cum arată Ţinutul Secuiesc în viziunea lui Kelemen Hunor şi Theodor Paleologu

Hunor susține că dacă ajunge președinte va propune reforma administrativă, pentru că România este un stat supercentralizat. În schimb, Paleologu susţine că minorităţile se bucură de un statut bun şi nu ar trebui schimbat nimic.

Rl online 0 comentarii

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că, dacă va ajunge preşedinte al României, va propune o reformă administrativă, precizând că ţara merge prost pentru că suntem un stat super-centralizat în care toate deciziile se iau la Bucureşti. ”România este în urmă, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu”, a spus Kelemen Hunor. La rândul său, Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, susţine că minorităţile se bucură de un statut bun şi nu ar trebui schimbat nimic.

Întrebat cum vede viitorul Ţinutului Secuiesc, Kelemen Hunor, candidat al UDMR la alegerile prezidenţiale, a precizat într-o dezbatere la Realitatea TV, la care a fost prezent şi candidatul PMP, Theodor Paleologu, că dacă va ajunge preşedinte ar iniţia o reformă admnistrativă pentru întreaga ţară.

“Din punct de vedere a organizării teritoriale, România este în urmă, este în secolul 20, este în dictatura comunistă a lui Ceauşescu şi trebuie o reformă. Eu m-aş duce pe subsidiaritate şi pe competenţe administrative foarte puternice pentru toate comunităţile locale.

Aş iniţia ca preşedinte o dezbatere pentru a modifica Constituţia şi pentru a face o reformă administravă necesară. Aş lupta pentru a câştiga de la Bruxelles bani în plus pentru acele proiecte prin care se pot dezvolta comunităţile“, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că deciziile trebuie luate la nivelul autorităţilor locale, el apreciind că “România este un stat super-centralizat, iar acesta este unul dintre motivele pentru care merge prost“.

“Nu trebuie să iei decizii în Bucureşti pentru comunităţile locale. Trebuie să laşi la latitudinea lor. Acolo unde trăiesc comunităţi etnice există şi dreptul de a folosi limba maternă în administraţie“, a spus Hunor.

La rândul său, Theodor Paleologu a afirmat că apreciază poziţia “moderată şi rezonabilă“ exprimată de Kelemen Hunor, adăugând că îşi asumă principiul subsidiarităţii “din toată inima“.

Totodată, Paleologu a afirmat că vede Ţinutul Secuiesc ca parte integrantă a României şi că nu este adeptul autonomiei locale.

“Nu vreau să avem o situaţie în România similară cu cea din Catalonia. Minorităţile se bucură în România de un statut bun comparat cu alte ţări din Europa. Nu văd ce ar trebui schimbat“, a declarat Paleologu.

 

Comentarii

loading...