12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCum are de gând Ciprian Ciceu să producă un Re:Start România în...

Cum are de gând Ciprian Ciceu să producă un Re:Start România în Sectorul 1 al Capitalei

Ciprian Ciceu, candidatul Re:Start România pentru Primăria Sectorului 1, este cunoscut în special pentru numeroasele sale proiecte antreprenoriale de succes, cum ar fi BeTrader Academy din Pipera sau BETRA – prima criptomonedă cu capital românesc.

Specialisul în IT și Blockchain, care a lansat în Belgia două afaceri de succes în domeniul informatic, după ce a absolvit cursurile de la prestigioasa universitate Ecole Pratique des Hautes Etudes Commerciales din Bruxelles, nu are un program electoral bazat numai pe obiective persoanele, ci este la curent cu toate problemele cu care se confruntă locuitorii sectorului 1 din Capitală.

Ciprian Ciceu, candidatul Re:Start România la Primăria Sectorului 1, a propus, în premieră națională, în luna iulie a acestui an, o soluție complet inovatoare, și anume strângerea semnăturilor și votul prin intermediul tehnologiei Blockchain.

În principal, Ciprian Ciceu își dorește să reformeze administrația locală și mai ales comportamentul funcționarilor și autorităților față de locuitorii Sectorului 1. Digitalizarea administrației locale este necesară, mai ales din pricina crizei sanitare cu care se confruntă umanitatea, dar și pentru a asigura progresul românilor.

Această reformă include schimbarea atitudinii pe care o au polițiștii și funcționarii față de cetățeni. Ca punct de plecare, Ciceu propune modificarea structurii organizatorice a Poliției Locale a Sectorului 1 și mai multă transparență în administrația publică.

Ciprian Ciceu se poate lăuda cu peste 20 de ani de experiență în antreprenoriat, management, planificare de afaceri, analiză financiară, inginerie software, operațiuni și analize de decizie, dar asta nu-l împiedică să aibă o vedere de ansamblu excelentă cu privire la probleme reale ale Sectorului 1. Unul dintre cele mai bune exemple poate fi problema gropilor de gunoi ilegale situate la marginea orașului, care poluează aerul, solul și pânza freatică.

Ciceu are de gând să rezolve modalitatea ineficientă și potențial periculoasă de ridicare a gunoiului, dorește să modernizeze ghenele de gunoi de la blocurile vechi pentru a preveni răspândirea infecțiilor și pentru a reduce infestările cu gândaci, precum și eliminarea mormanelor de gunoaie care sunt depozitate în mod ilegal în anumite curți sau la colțurile străzilor.

Pe lângă asta, liderul pe Sectorul 1 al partidului condus de Ramona Ioana Bruynseels are în vedere și rezolvarea numeroaselor probleme din Giulești Sârbi: eliberarea buletinelor permanente, realizarea unui nou plan cadastral, asigurarea iluminatului public în toate zonele din oraș, precum și organizarea corespunzătoare a liniilor de cale ferată care trec prin acea zonă.

Candidatul Re:Start România are în vedere și rezolvarea problemelor traficului din Sectorul 1. Stabilirea sensurilor unice pentru fluidizarea traficului, crearea de parcări noi pe bulevardele aglomerate și încurajarea transportului în comun și a celui alternativ nepoluant sunt câteva dintre elementele care se regăsesc în programul electoral propus de Ciceu.

Aceste aspecte sunt strâns legate și de sănătatea cetățenilor din Sectorul 1. Pe lângă programele medicale pentru educarea cetățenilor și asigurarea igienei în spațiile publice, în spitale și în școli, Ciceu se gândește și la acordarea unor ajutoare și subvenții pentru toate categoriile vulnerabile, dar în special pentru persoanele în vârstă, care nu beneficiază, în prezent, de cele mai bune mijloace pentru prevenția bolilor și pentru elevi, care vor trebui să-și reia cursurile din toamnă.

Ciprian Ciceu promite și revizuirea Planului de Urbanism General și a Planului Urbanistic Zonal, pentru a stopa construirea blocurilor turn în zonele nepotrivite din cartierele Băneasa și Aviației. Experimentatul om de afaceri a fost atent și la solicitările cetățenilor cu privire la Piața Pajura și are de gând să militeze pentru renovarea pieței și menținerea acesteia în aer liber, în cele mai bune condiții de igienă, pentru ca ulterior această să poată fi repopulată cu producători locali.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă