Sursa foto: inquamphotos.com

Sursa foto: inquamphotos.com

Cum comentează liderii USR PLUS numirea unui ministru controversat la Educație

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat miercuri că, la fel ca o mare parte a societăţii civile, şi el are "o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern", acesta fiind susținut de PNL.

Ioana Oancea 0 comentarii

Al doilea copreședinte USR PLUS, Dan Barna, susține că dincolo de o persoană sau alta, există un program de guvernare.

„Şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România", a scris Cioloş pe Facebook.

El a menţionat că, „din păcate", a putut acţiona în structura Guvernului doar proporţional cu voturile primite.

Barna a fost întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere al lui Dacian Cioloş în ce priveşte prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern și a spus că priorităţile alianţei în ce priveşte domeniul educaţiei se regăsesc în mare parte în programul de guvernare.

„Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul, avem un program de guvernare în care priorităţile pe educaţie, spre exemplu, ale USR PLUS se regăsesc într-o măsură importantă. Vom avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi programul de guvernare este, de fapt, strategia şi planul prin care acea reformă şi acea modernizare pe care le aşteptăm cu toţii pot să devină realitate", a arătat Barna.

Organizații și mișcări civice alături de profesori și asociații ale elevilor și studenților au cerut partidelor care formează coaliția de guvernare să își asume importanța educației ca pilon central pentru o Românie democratică și prosperă prin promovarea, în cadrul Guvernului și sistemului educațional, a unor persoane care au dovedit profesionalism, viziune și integritate.

„Atragem în mod special atenția asupra posibilei desemnări a domnului Sorin Cîmpeanu pentru poziția de Ministru al Educației. Considerăm că măsurile implementate în mandatul anterior al acestuia, în Guvernul Victor Ponta (printre care  OUG 94/2014, care permitea plagiatorilor să renunțe la titluri fără a mai suporta consecințele) și ca președinte al Consiliului Național al Rectorilor (dintre care amintim doar asocierea cu Alexandru Cumpănașu), dar și problemele de integritate (trecerea prin mai multe partide cu scopul obținerii unor funcții și apartenența la Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea împreună cu George Maior) nu corespund standardelor pe care le impune o viziune reformatoare autentică”, atrăgeau organizațiile atenția, înainte de nominalizarea oficială a lui Cîmpeanu.

Actorul Tudor Chirilă și fondatoarele asociației „Dăruiește viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, au protestat, marți, în Piața Victoriei, față de desemnarea lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației.

Comentarii

loading...